banner564

Cep telefonu inceleniyor

Elektrik Kurumu çalışanı Ali Dalkıran’ın 14 sayaç üzerinde oynama yapıp, 35 bin TL çaldığı iddia edildi

Cep telefonu inceleniyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Sayaçlar üzerinde oynama yaparak tüketim tutarlarını değiştirip, arada oluşan fiyat farkını çaldığı öne sürülen Gazimağusa Elektrik Kurumu çalışanı Ali Dalkıran hakkındaki şikâyetçi sayısı arttı.  Zanlının 14 sayacın tüketim tutarını değiştirdiği ortaya çıktı. 
Zanlının bu yolla 35 bin TL çaldığı belirtildi.
Zanlı hakkındaki soruşturma sürerken dün ek süre talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan Adli Şube’de görevli Polis Memuru Ersoy Saydağ, Gazimağusa Elektrik Kurumu’nda görevli zanlının 31 Ocak 2018 tarihinde, bir abonenin sayacını arızalı olduğu gerekçesi ile değiştirdiğini ve sayaç üzerinde yazan 21511 kw olan tüketim miktarını 11086 kw olarak yazarak sahte evrak düzenlediğini söyledi. 

2015’te başlamış
Ali Dalkıran’ın aynı aboneden, 2015 ile 2018 yılları arasında, aylık fatura miktarı olan 6 bin TL parayı da vezneye yatırmayarak sirkat ettiğini aktaran Saydağ, zanlının tutuklanmasının ardından, toplamda 14 abonenin sayacıyla oynadığının tespit edildiğini ifade etti.
Abonelerden 9 tanesinin ifadesinin temin edildiğini ve zanlının, konu abonelerden almış olduğu elektrik fatura miktarlarını kurum veznesine yatırmayarak toplam 35 bin TL parayı sirkat ettiğini anlatan Saydağ, henüz 5 aboneden ifade temin edilemediğini aktardı. 
Zanlının, cep telefonunun da incelendiğini belirten Saydağ, mahkemeden ek süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlının, 4 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474