banner564

Ceplerinden uyuşturucu çıktı

Ercan’da narkotik dedektör köpeği Zeyna ve Cindy’nin markajına takılan 3 turist tutuklandı

Ceplerinden uyuşturucu çıktı
banner598
Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapan ve tasarrufunda 10 gram uyuşturucu madde ele geçirilen Ahmet Okultaş, dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Bu arada 18 Şubat tarihinde yine Ercan’daki kontrollerde uyuşturucu ile yakalanan zanlılar Menderes Ekşi ile Naji Hemadi de teminat için duruşmaya çıkarıldı. Duruşmada, 21 Şubat tarihinde saat 16.30 sıralarında Ercan Havalanı’ndan giriş yapmak isteyen zanlı Ahmet Okultaş’ın üzerinde narkotik detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi sonucu arama yapıldığı ve 10 gram ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. 

Kendi kullanımı için getirmiş…
Polis, zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek 2 gün tutukluluk talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk kararı verirken söz hakkı alan zanlı ise uyuşturucuyu kendi kullanımı için getirdiğini öne sürdü.

Ekşi ve Hemadi teminata bağlandı
Öte yandan 18 Şubat tarihinde Ercan Havaalanı’nda 3 gram hintkeneviri türü uyuşturucu ile yakalanan Menderes Ekşi ile 2 gram Hint keneviri türü uyuşturucu ile yakalanan Naji Hemadi ise teminat duruşmasına çıkarıldı. Narkotik detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi sonucu yakalanan ve 5 gün poliste tutuklu kalan zanlılar teminata bağlandı. Mahkeme, zanlı Ekşi’nin 3 bin TL, zanlı Hemadi’nin 2 bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışı çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargıya karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474