banner564

Cesarete bak

30’lu yaşlardaki silahlı soyguncu, gündüz vakti; üstelik maskeye gerek duymadan Lefkoşa’daki Gesfi Döviz Bürosu’ndan 14 bin lirayı alıp gitti

Cesarete bak
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’nın Kermiya bölgesindeki Gesfi Döviz Bürosu’nda dün sabah silahlı soygun meydana geldi. Güneş gözlüğü ve şapka kullanan eldivenli şahıs, filmleri aratmayacak bir şekilde soygun gerçekleştirdi. 
   Soyguncu,  içeri girer girmez silahı kasadaki görevliye doğrultup, yanındaki sırt çantasını fırlatarak, “Paraları bu çantaya doldur, yoksa seni öldürürüm “dedi. Soyguncu, o esnada döviz bozmaya çalışan yabancı uyruklu iki müşteriye de “Kenara çekilin” diyerek silahla tehdit etti. Soyguncu, kasiyerin çantasına koyduğu 14 bin TL’nin yanı sıra içerideki müşterinin elinde tuttuğu 50 Euro’yu da alarak, olay yerinden uzaklaştı. 
   Olayın ardından polis geniş çaplı soruşturma başlatırken, 5 dakikada olayı gerçekleştiren soyguncunun 1, 75 boyun, 30’lu yaşlarda, beyaz tenli ve çok düzgün Türkçe konuştuğu öğrenildi. Öte yandan gece saatlere kadar soyguncunun izini süren polis, bir sonuca ulaşamazken, şüphelinin Güney Kıbrıs’a kaçmış olabileceği tahmin ediliyor.


Filmleri aratmadı
Kermiya bölgesindeki Gesfi Döviz Bürosu dün sabah saatlerinde soyuldu. Olay dün saat 10. 30 sıralarında meydana geldi. Elde edilen bilgilere göre, soyguncu planını hayata geçirmeden önce döviz bürosu önünde bir tur attı. İçeride sadece kasiyer ve iki müşteri olduğunu gören soyguncu, başında şapka, gözünde gözlük ve ellerinde eldiven ile döviz bürosuna girip, silahı kasada görevliye doğrultarak, “paraları sırt çantasına doldur, yoksa seni öldürürüm” dedi. Kasiyer Funda Göler, panik halinde yazar kasada bulunan 14 bin TL’yi sırt çantasına doldururken, soyguncu o esnada döviz bürosu içerisinde bulunan biri kadın diğeri erkek iki yabancı uyruklu şahsa da silahını göstererek, “Kenarda durun” dedi. Eliyle de yabancı uyruklu şahıslara işaret ederek durmaları gereken yeri gösteren soyguncu Göler, korkudan bağırmaya başlayan kasiyer Funda Göler’e, “Sadece paraları alıp gideceğim. Sana zarar vermeyeceğim” dedi. Soyguncu, içerisinde 14 bin TL olan sırt çantası ile yabancı uyruklu müşterinin bozdurmak için elinde tuttuğu 50 Euro’yu alarak koşarak olay yerinden kaçtı. Soygun olayının 5 dakika içerisinde olup bittiği öğrenildi. 

Eşkâl belli
Kermiya Bölgesi’nde apartmanların arasına dalarak kaçan soyguncunun telleri atlayarak, askeri yasak bölgedeki ormanlık alana girdiği öğrenildi.
Meydana gelen soygun olayının ardından Lefkoşa polis ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlatırken, soyguncunun 1, 75 boyun, 30’lu yaşlarda, beyaz tenli ve çok düzgün Türkçe konuştuğu öğrenildi.
Polis ekipleri soyguncuyu yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlatırken, çevre güvenlik kamera görüntüleri inceleme altına alındı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473