banner564

Çevre bilinci gelişecek

Mağusalılar Temiz Sulak Alanları Savunuyor Projesi’nin, Çanakkale Gölet’inde açılışı yapılacak

Çevre bilinci gelişecek
banner598

Mağusa Kültür Derneği (MKD) ve Yeşil Mağusa Derneği’nin (YEMAD) Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Mağusalılar Temiz Sulak Alanları Savunuyor” ortak projesi, yarın 11.00’de Çanakkale Gölet’inde açılıyor.

Proje Çanakkale ve Gülseren göllerini ele alacak ve Gazimağusa bölgesindeki gençlerin ve yerel halkın sulak alanların önemi ve çevre ile ilgili farkındalığının artmasını hedefleyecek.
Proje Müdürü Melis Eroğlu’nun verdiği bilgiye göre, proje çerçevesinde bilinçlendirme eğitimleri, göllere yapılacak temizlik ve gözlem gezileri ve çevre temalı küçük hibe programı yer alacak.
Proje kapsamında; Gazimağusa Bölgesi’ndeki ilkokul ve ortaokullarda bulunan yaklaşık 2 bin öğrenciye çevre bilincini aşılamak ve geliştirmek amaçlı eğitimler verilecek ve proje kapsamındaki Çanakkale ile Gülseren göllerinin temizliği için harekete geçilecek.
Bunun beraberinde söz konusu göllerdeki mevcut durum ve ilerlemeyi görebilmek adına uzman desteği alınacak ve bir ekolojik envanter çalışması yapılacak. Yapılacak bu envanter çalışması, ada çapındaki sulak alanları iyileştirme adına yapılması hedeflenen lobi çalışmalarına bir ön çalışma niteliği taşıyacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474