banner564

‘Çevre yok oluyor’

Beşparmaklar’daki taş ocaklarının durdurulması için uluslararası alanda girişimler başlatıldı

‘Çevre yok oluyor’
banner598
 Rum Çevre Komiseri İoanna Panayotu’nun, Beşparmak Dağları’nda faaliyet gösteren taş ocaklarının durdurulması için uluslararası alanda girişimler başlattığı bildirildi. 
   Fileleftheros gazetesi, Rum Çevre Komiseri Panayotu’nun, taşocakçılığına son verilmesi ve çevre koruma önlemlerinin uygulanması için “işgal makamlarına baskı yapılması” amacıyla AP milletvekilleri ve yetkililerini bilgilendirmek için hazırlattığı belgeleri AP Kıbrıs Ofisi Başkanı Andreas Kettis’e verdiğini yazdı.
   Kettis’in, önümüzdeki Pazartesi günü Strazburg’da gerçekleştirilecek AP Genel Kurul toplantısı çerçevesinde, bahse konu yayını bizzat kendisinin Rum AP milletvekillerine vereceği yönünde Panayotu’ya güvence verdiği bildirildi.
    Yayının, Beşparmak Dağları’nın çevre açısından sahip olduğu değere atıfta bulunduğunu kaydeden gazete, bahse konu yayının taşocakçılığının bir etkisi olarak ortaya çıkan onarılamayacak hasarlara ve Beşparmak dağlarının korunması gerektiğine atıfta bulunduğunu yazdı.
   Gazete, Beşparmaklarla ilgili yayının, KKTC’deki çevrenin, özellikle de Beşparmak sıra dağlarındaki morfolojinin muhafaza edilmesi ve türler ile yaşam alanlarının korunması için, uluslararası toplumdan faaliyette bulunmasını isteyerek, konuyu gündeme taşımak amacına sahip olduğunu da ekledi.
    Gazete haberinde, “Beşparmakların Kurtarılması İçin Avrupa Katkısı İstiyorlar- Yasadışı Taşocakçılığıyla İlgili Yayın AP ve Avrupalı Yetkililere Dağıtılıyor” başlıklarını kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474