banner564

Cezaevi bitlendi

21 yaş altındaki suçluların koğuşunda kalan 11 kişi tedavi altına alındı

 Cezaevi bitlendi
banner598
Teoman TURAN
Başkent Lefkoşa’da yaklaşık 400 hükümlü ve hükümsüz tutuklunun barındığı ancak normal kapasitesi 175 kişi olan Merkezi Cezaevi’nde hijyen koşulları olmadığı için kirlilik yaşanıyor.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre yeterli su bulunmadığı ve tutukluların sadece haftada bir banyo yapabildiği cezaevinin 21 yaş altı koğuşunda 11 kişinin bitlendiği tespit edildi.
Tutukluların bitlenmesinin tespit edilmesinin ardından Merkezi Cezaevi doktoru duruma müdahale ederek gerekli tedaviyi uygulamaya başladı.
Merkezi Cezaevi görevlileri de bitlenme tespit edilen koğuşlardaki yatak ve yastıklarla mahkumların kullandıkları bazı eşyaları imha etti.
Olayla ilgili Diyalog muhabirine açıklamalarda bulunan mahkum yakınları, Merkezi Cezaevi’nde, insan yaşamı için gerekli hijyenik ortamın mevcut olmadığını savunarak, bir an önce yeni bir cezaevinin  yapılmasını istedi.
Yeterli su bulunmadığı ve tutukluların sadece haftada bir banyo yapabilmekte olduklarını ileri süren mahkum yakınları, cezaevindeki tutuklu sayısının artması ile birlikte hükümlü ve hükümsüz tutukluların  soğuk ve sıcak havalar sonucu hasta olduklarını dile getirdi.
Mahkum yakınları, Merkezi Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve mahkumların, cezaevinde bulundukları sırada fiziki ve ruhsal sağlıklarından devletin sorumlu olduğunu da kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474