banner564

Cezaevi şimdilik temiz

Şahin Suyolcu’nun iddiaları üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten polis çavuşu Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetini bilgilendirdi

Cezaevi şimdilik temiz
banner598
Şahin Suyolcu isimli mahkumun, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasında, “Bazı tutuklular ve gardiyanlar cezaevinde uyuşturucu satıyor” iddiası üzerine ağır ceza heyetinin verdiği emir üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor. 
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin 72 saat içerisinde soruşturma yapılsın talimatı üzerine harekete geçen Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, iddialar üzerine devam eden soruşturma ile ilgili dün mahkemede bilgi verdi. 
Soruşturmayı yapan Polis Çavuşu Ali Gürkut, cezaevinde yaptığı soruşturmada uyuşturucu sattıkları iddia edilen tutuklular Karaduman ve Eren Aslan’ın sorgulandığını söyledi. 
Gürkut, iki tutuklunun koğuşunda arama yapıldığını ancak kanunsuz herhangi bir maddeye rastlanmadığını dile getirdi. 

“Bir miktar ot aldım ama…”
Polis çavuşu Gürkut,Şahin Suyolcu’nun ise ifadesinde iki tutukluya 50 lira verdiğini, bir miktar ot aldığını ancak kullanmadan geri iade ettiğini öne sürdüğünü ifade etti. Gürkut, ayrıca gardiyanlar ve mahkûm yakınlarının cezaevine uyuşturucu soktukları yönündeki beyanı da değerlendirdiklerini ancak bu yönde de hiçbir bulguya rastlamadıklarını söyledi.  Mahkûmlar Şahin Suyolcu, Eren Aslan ve Ümit Karaduman aleyhine dava dosyalandığını ve kabul etmediklerini söyleyen Polis Çavuşu Ali Gürkut başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Mahkeme heyeti adına Başkan Ömer Güran soruşturmanın tamamlanmasının ardından mesele ile ilgili olarak hazırlanacak raporun kendilerine sunulmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474