banner564

Cezaevine gönderildi

Marmara Kebap isimli restoranı kundaklayan Fuat Demirok tutuklu yargılanacak

Cezaevine gönderildi
banner598

Suna ERDEN

Lefkoşa-Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren Marmara Kebap isimli restoranı kundaklayan Fuat Demirok hakkındaki soruşturma tamamlandı. İşyerinde bir süre çalışan, olay günü de kundaklamadan önce restoranda kebap yediği öğrenilen zanlı üç günün ardından dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Teminat duruşmasında zanlı hakkındaki iddialar aktarılarak teminata bağlanması talep edildi. Ülkede yasal statüsü bulunmayan zanlı tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Zaten tespit edilmişti
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis,14 Nisan 2018 tarihinde saat 03.00 sıralarında Ayşe Özkan’ın işlettiği “Marmara Kebap” isimli işyerinin kundaklandığını söyledi. Polis, yangının büyümeden fark edilmesi üzerine itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğünü ancak çıkan yangın sonucu, 2 adet plastik masa, 1 adet plastik sandalye, reklam tabelası ve güneşlik tentenin yanarak zarar gördüğünü belirtti. Polis, kundaklama olayı ile ilgili soruşturma başlatıldığını, çevre güvenlik kamera görüntülerinin incelendiğini ve zanlı Demirok’un tespit edildiğini açıkladı. Polis, kimliği belirlenen zanlının yakalanmadan polise gelip teslim olduğunu açıkladı.

Her şeyi anlattı
Polis, teslim olan zanlının ifadesinde daha önce söz konusu işyerinde çalıştığını, bu nedenle yerini bildiği mutfak anahtarı ile içeri giriş sağladıktan sonra içeride bulunan dizüstü bilgisayar ve içerisinde hesapların olduğu üç adet ajandayı çalındığını itiraf ettiğini söyledi.
Polis, zanlının akabinde beraberinde getirdiği yanıcı spreyi paspas üzerine sıkıp ateşe vermek suretiyle iş yerini kundakladığını belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının ülkede yasal statüsü bulunmadığını belirterek, teminata bağlamasını talep etti.
Mahkeme, zanlının 2 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473