banner564

Cezaevine transfer oldu

Kuzey Kıbrıs’a futbol oynamaya gelen fakat 5 farklı işyerinden yaklaşık 800 TL nakit para ile çeşitli eşyalar sirkat eden Kamerun uyruklu Mbida’ya 2 yıl ceza verildi

Cezaevine transfer oldu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 2 Ağustos ile 17 Ağustos 2015 tarihleri arasından 5 farklı işyerine girerek 790 TL nakit para ve çeşitli eşyalar sirkat eden Kamerun uyruklu sanık Anciet Frorent Mbida dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl hapse mahkum edildi.
Davanın kararını okuyan heyet üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanığın 2 Ağustos ile 17 Ağustos tarihleri arasında 5 ayrı işletmeye girerek 790 TL nakit para ve çeşitli eşyaları sirkat ettiğini anımsattı. Sanığın yapmış olduğu savunmasında KKTC’ye futbol oynamaya geldiğini ancak kulübü tarafından parasının ödenmediğini ve işsiz kaldığını bu yüzden bu suçları işlemek zorunda kaldığını söylediğini ve mahkemeden özür dilediğini anlattı.

Organize bir şekilde suç işledi
Sanığın işlemiş olduğu suçların çok ciddi ve vahim suçlar arasında bulunduğunu belirten Mesutoğlu, son yollarda iyice artış gösteren bu tür suçlara mahkemelerin hoşgörülü yaklaşmasının mümkün olamayacağını ifade etti. Mahkemelerin bu tür suçları işleyen kişilere ve suça meyilli kişilere ibret verici ve caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini anlatan Mesutoğlu, sanığın gayet organize bir şekilde davranarak bu suçları işlediğini ve başkalarının ekonomik değerlerine zarar verdiğini söyledi.

Ülkede uzun süre kaçak statüde bulundu
Sanığın sirkat ettiği miktarın külliyatlı olmadığı gibi azımsanamayacak bir miktar da olmadığını belirten Mesutoğlu, kısa aralıklarla benzer suçları işleyen sanığın uslanmaz suçlu profili çizdiğini söyledi. Sanığın uzun yıllar KKTC’de kaçak olarak bulunduğunu da belirten Mesutoğlu, sanık lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduktan sonra sanığı 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.


Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474