banner564

Cezai yaptırım şart

Gazimağusa Suriçi’nde kaderine terk edilen evler yıllardır atıl vaziyette duruyor, görüntü kirliliğine karşı hiçbir önlem alınmıyor

Cezai yaptırım şart
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’nın tarihi Suriçi bölgesinde sahipleri tarafından kaderine terk edilen evler yıllardır atıl vaziyette duruyor. Atıl vaziyetteki evlerin, mal sahipleri tarafından satılmadığı gibi bakımınında yapılmaması suriçi bölgesinde büyük bir görüntü kirliliğine yol açıyor. 
Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu Mağusa Suriçi Derneği(MASDER) Genel Başkan Yardımcısı Serdar Atai, atıl vaziyette duran evlerin Suriçi bölgesinde görüntü kirliliği yarattığını ve genel anlamda bölgenin markalaşması açısından büyük tehdit oluşturduğunu söyledi. 
Mal sahipleri tarafından binaların yıllardır bakımının yaptırılmadığını ve kimseye satılmadığını da belirten Atai, Avrupa ülkelerinde benzer durumlarda cezai yaptırımların olduğunu ifade etti. Ülkemizde de gerekli kanun ve emirnameler ile cezai yaptırım uygulanması gerektiğini dile getiren Atai, “Bu uygulanmasa da en azından belediye görüntü kirliliği yaratan binaların önünü panolar ile kapayarak, görüntü kirliliğini engelleyebilir” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474