banner564

Charles şimdi cezaevinde

İngitere’nin 2 yıldan beri kırmızı bültenle aradığı katili İskele’de ortaya çıkaran KKTC polisine övgüler yağdı

Charles şimdi cezaevinde
banner598

 Suna ERDEN

   İngiltere’de cinayet suçundan aranan ve başına İngiliz polisi tarafından başına 10 bin sterlin ödül konulan Barry Ryan takma isimli katil zanlısı Charles Edward Riddington dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. İskele’de olduğu tespit edilerek tutuklanan ve 3 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı teminat için Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne getirildi.  
   İnterpol tarafından kırmızı bülten ile aranan zanlının parmak izi örneklerinin incelendiği ve polisin kayıtları ile örtüştüğü açıklandı. Katili İskele’de ortaya çıkaran KKTC polisine, İngiliz güvenlik makamları tarafından ömvgüler yağdığı öğrenildi.
   Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Charles Edward Riddington’un Ricky De    Bruin adına düzenlenmiş Nambia pasaportu ile 26 Aralık 2017 tarihinde, Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığının tespit edildiğini söyledi. Zanlının KKTC’ye giriş için kullandığı sahte Nambia pasaportu ile defalarca giriş çıkış işlemi gerçekleştirdiğini kaydeden polis, zanlının “sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme ve başkasının kimliğine bürünme” suçlarından tutuklandığını kaydetti. 
   Polis, ayrıca zanlının parmak iziyle, İnterpol’ün elindeki parmak izinin örtüştüğüne vurgu yaptı. Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirtip, turist statüsündeki zanlının yargılanıncaya değin Bir ayı aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasını talep etti.Mahkeme talebi kabul etti. 

Önce burada hüküm giyecek
   İngiltere’nin Bexley bölgesindeki bir spor salonunda 14 Kasım 2016 tarihinde 24 yaşındaki George Barker’i , karnından bıçaklayarak öldürdükten sonra sırra kadem basan katil zanlısının KKTC’de olduğu ortaya çıkmıştı. KKTC’de işlediği “sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme ve başkasının kimliğine bürünme” suçlarından tutuklanan zanlı, bu suçlardan yargılanıp hüküm giydikten ve cezası bittikten sonra İngiltere’ye iade edilecek.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474