banner564

Çifçiler kızgın

Akaryakıt zammına tepkisiz kalan Bakan Sennaroğlu’nu eleştiren Hüseyin Kelle, “Eğer hükümet edenler köylüyü görmezden geliyorsa derhal istifa etsinler” dedi

Çifçiler kızgın
banner598
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB) Başkanı Hüseyin Kelle, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu akaryakıta yapılan zamlar hakkında hiçbir açıklama yapmadığına dikkat çekti.
Akaryakıt zammı nedeniyle çiftçilerin çok zor günler geçirdiğini belirten Hüseyin Kelle dün bir açıklama yaparak, konu hakkında Bakan Sennaroğlu’nun ilgisizliğine tepki gösterdi.
Kelle açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çiftçilerimiz akaryakıta yapılan 10 kuruşluk zam karşısında çok zor günler geçirmektedir. Önceki hükümet gibi şimdiki hükümet de üreticiyi koruyacak hiçbir girişim yapmamaktadır.  Uzun zamandan beri kuraklık ve kuru yem sıkıntısı yaşayan üretici şimdi de mazota yapılan zamla baş etmek için uğraşacaktır. Üreticiyi yok etmek pahasına çalışan hükümet mazot zammı ile ilgili halen bir açıklama yapmış değildir. 
Çiftçiler Birliği olarak bizler üreticimizin hakkını koruyacak ve hiçbir şekilde üreticiye  yapılan haksızlığı kabul etmeyeceğiz. Bu seçim faturasını üreticiye yüklemek isteyen hükümete de boyun eğmeyeceğiz. Eğer hükümet edenler köylüyü ve üretim sektörünü görmezden geliyorsa derhal istifa etsinler!”
Açıklamada ayrıca, Çiftçiler Birliği’nin gelinen son durumu değerlendirmek için bugün birlik binasında saat 18.00’de Merkez Yönetim Kurulu  ve saat 20.00’de ise Genel Kurul toplantısı gerçekleşeceği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473