banner564

Çifte standartla suçlanıyor

KTÖS, Bakan Berova aleyhine Yüksek İdare Mahkemesi’nde mandamus davası açtı

Çifte standartla suçlanıyor
banner598
Özgül Gürkut MUTLUYAKALI
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), uyuşturucu kullanma, bulundurma ve ticaretini yapma suçlamasıyla tutuklanan bir öğretmen hakkında yasaları uygulamadığı, çifte standart yarattığı ve partizanlık yaptığı gerekçesiyle Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ve bakanlık aleyhinde yargıya başvurdu. KTÖS, ilgili yasaların uygulanması istemiyle Yüksek İdare Mahkemesi’nde “mandamus” davası açtı.
Bakanlığın, söz konusu öğretmenle ilgili yetkilerini kullanmadığını savunan sendika, bakanlık ve Bakan Berova aleyhine Yüksek Mahkeme Mukayyitliği’nde dava dosyaladı. 
KTÖS Başkanı Semen Yönsel Saygun, Genel Sekreter Şener Elcil ve Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal bugün sendika avukatlarıyla beraber Mahkemeler önünde basın açıklaması yaptı.
Sendikacılar ve avukatları, açıklamanın ardından Yüksek Mahkeme Mukayyitliği’ne giderek mukayyitlik amiri Fatma Öztekiner Dağcıer’e dava dosyaladı.

Elcil: Sıkıntılar iradesizlikten
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, açacakları davanın toplum genelini ilgilendirdiğini çünkü davanın, siyasilerin yaptıkları işlerden sorumluluğu olup olmadığını gösterecek en güzel örnek olduğunu söyledi.
Elcil, vatandaşların yasalara uymak zorundayken devleti yönetenlerin yasalara uymadığını görüp izlediklerini ifade ederek, “Sıkıntılar iradesizlikten kaynaklanmaktadır. Bugüne kadar yaptıkları icraatlarda partizanlık, adam kayırma onların ilkesi olmuştur. Yasalara uymak, yasaların öngörülerini yerine getirmek hep unuttukları şeyler olmuştur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474