banner564

Çiftliklerde kontroller yapılacak

Veteriner Dairesi, Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Projesi’ni hayata geçiriyor

Çiftliklerde kontroller yapılacak
banner598
Veteriner Dairesi, Avrupa Birliği’nin (AB) teknik desteğiyle, “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesi”ni hayata geçiriyor.
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda hazırlanan kapsamlı projenin değerlendirilmesi çerçevesinde, geçtiğimiz gün Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nda yürütme komitesi toplantısı gerçekleştirildi.
Proje kapsamında ilk olarak hayvan varlığının kayıt altına alınması ve mevcut hastalıkların tespiti amacıyla, ülke genelinde çiftliklerde kontroller yapılacak
Çalışma hakkında bilgi veren Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, çalışmanın gıda güvenliği açısından önemine vurgu yaparak, ülkede hayvan sağlığının temin edilmesiyle, gıda güvenliğinin sağlanmasında önemli bir adım atılmış olacağını belirtti. 
Gökşan, tüm üreticileri ve halkı sürece destek vermeye çağırdı. 
Veteriner hekimler ile tüm üreticilerin işbirliği halinde çalışmasının önemine değinen Gökşan, hayvan kayıt ve numune alımı aşamasında kendilerine destek verilmesinin üreticilere de çok yararlı doğrudan sonuçları olacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474