banner564

‘Cinsel saldırı’ kapsamında

Halı almak için mağazaya giren kadının yanağını sıkan Kemal Yıldızdal bir ay hapislik cezası aldı

‘Cinsel saldırı’ kapsamında
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz yıl Haziran ayı içerisinde dükkanına alışverişe gelen ve beğendiği halıyı soran müşterisine “Sahibi kadar güzel olacak” deyip yanağını sıkarak cinsel saldırıda bulunan 52 yaşındaki Kemal Yıldızdal, dün Gazimağusa Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak 1 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Sanığın suçunu kabul etmemesi ile davanın duruşmasına geçildiğini anımsatan Yargıç Hazal Hacımulla, iddia makamının  sanığın dükkanına gelen 25 yaşındakiş genç kadın müşterisinin, dükkanda bulunan bir halının kalitesini sormasının ardından, genç kadına “sahibi kadar güzel olacak” diyerek sağ eli ile sol yanağını sıktığını ve cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiğini anlattı. Savunmanın ise iddiaları tamamen reddettiğini anımsatan Hacımulla, İddia Makamının davalarını makul şüpheden ari olarak ıspat ettiği yönünde bulgu yaparak, sanığı itham edildiği davadan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı.

Vücut bütünlüğüne karşı işlenmiş ciddi bir suçtur
Sanığa verilecek olan cezayı takdir ederken suçun ciddiyetini ve vahametini de göz önünde bulundurduğunu anlatan Hacımulla, yasa koyucunun ilgili suça 3 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü, bunun da suçun ciddiyet ve vahametini ortaya koyduğunu söyledi. Konu suçun Anayasa tarafından güvence altına alınan vücut bütünlüğüne karşı işlenen bir suç olduğunu ve mahkemelerin bu tür suçları işleyen kişilere karşı hoşgörülü davranamayacağını vurgulayan Hacımulla, aynı zamanda cinsel suçlarda son zamanlarda ciddi bir artış olduğuna da dikkat çekti. 

Müştekinin yalnız olmasından istifade etti
Müştekinin yanına yalnız gelmesinden istifade ederek konu suçu işlemesinin sanık aleyhine ağırlaştırıcı neden olduğunu anlatan Hacımulla, müştekinin olaydan sonra psikolojik olarak etkilendiğini, büyük bir travma geçirdiğini aktardı.

Ailenin gelirini sanık sağlıyor
Sanığın ailesinin geçimini sağlayan tek kişi olduğunu ve verilecek olan cezanın sadece sanığı değil, ailesini de etkileyeceğini belirten Hacımulla, sanığın benzer sabıkası olmamasını da sanık lehinde değerlendirdi. Hacımulla aynı zamanda Merkezi Cezaevi’ndeki koşulları da sanık lehinde değerlendirdiğini belirten Hacımulla, sanığa hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını ifade ederek, sanığı 1 ay hapse mahkum ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474