banner564

Çocuğu da kandırdı

Düzova köyünden 5 kuzu çalmakla suçlanan Serdar Kunna’nın çok sayıda sabıkası olduğu iddia edildi

Çocuğu da kandırdı
banner598

 Suna ERDEN

Değirmenlik’e bağlı Düzova’da Mehmet Okduman’ a ait mandıradan cinsi 5 aylık kuzuları çaldıkları tespit edilen zanlılar 42 yaşındaki Serdar Kunna ile A.A. (E-16) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat için mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada çocuk zanlının babası da hazır bulundu. Duruşmada Serdar Kunna’nın birçok sabıkası odluğu belirtilirken, mahkeme tarafından söz hakkı verilen A.A.’nın babası ise oğlunun zanlı Kunna tarafından kandırıldığını söyledi. 
Soruşturmayı yapan polis, 30 Ağustos'ta, saat 20.30 sıralarında Düzova’da, zanlıların kullanımlarında bulunan GD 111 plakalı Ford Fiesta van araç ile Mehmet Okduman’ a ait küçükbaş hayvan ağılının güneye bakan kapalı ve kilitli vaziyette bulunan giriş kapısı üzerindeki asma kilidi hasar yapmaksızın açıp içeriye girdikten sonra, mandıra içerisinden 3 adet erkek, 2 adet dişi melez cinsi 5 aylık kuzuları çaldıklarını söyledi. Polis, zanlıların hayvanları kullanımlarında bulunan GD 111 plakalı araca yükleyip olay mahallinden ayrıldıklarını ve Haspolat’da, 5 adet kuzu ile birlikte suçüstü tespit edilerek tutuklandıklarını anlattı. Polis, zanlıların mesele ile ilgili olarak göünüllü ifade verip, suçlarını kabul ettiğini söyledi. 

Baba: Oğlum kandırıldı
Polis, Nisan 2018 tarihinde Haspolat’ta gerçekleşen iki ayrı hayvan hırsızlığı suçunu işlediklerini itiraf ettiklerini açıkladı.Zanlı Serdar Kunna’nın “ev açma, ambar açma, hayvan sirkatı”  gibi birçok sabıkası olduğunu belirterek, sabıka kaydını mahkemeye emare olarak sundu. Polis, zanlı Kunna’nın tutuklu, çocuk zanlının ise tutuksuz yargılanmasını talep etti.  
Mahkeme, zanlı Serdar Kunna’nın tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 1 ayı geçmemek kaydıyla cezaevine gönderilmesine, A.A.’nın ise  iki kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Mahkemede söz hakkı verilen zanlının babası oğlunun Serdar Kunna tarafından kandırıldığını, suça bulaştırıldığını ifade etti. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474