banner564

‘Çocuklar Dünyayı Çiziyor’ yarışması düzenlendi

TÜRKSOY’a üye ülkelerde ve Türk dili konuşan toplumlar arasında dayanışma kurmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya katılanlara sertifikaları verildi

‘Çocuklar Dünyayı Çiziyor’ yarışması düzenlendi
banner598
“Çocuklar Dünyayı Çiziyor” adlı albümde eserleri yer alan ve resimleri seçmelere katılan öğrenciler için hazırlanan katılım sertifikaları ve albümler, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz’ün de katıldığı etkinlikte çocuklara dağıtıldı. 
Bakanlıkta yer alan etkinlikte, Bakan Menteş Gündüz, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Duisen Kasseinov birer konuşma yaptı.
TÜRKSOY’a üye ülkelerde ve Türk dili konuşan toplumlar arasında dayanışma kurmak, kültür ve gelenekleri paylaşmak amacıyla 2013 yılında gerçekleştirilen “Çocuklar Dünyayı Çiziyor” adlı proje, TÜRKSOY, UNESCO, Kazakistan Cumhuriyeti UNESCO ve ISESCO İşleri Ulusal Komisyonu ve UNESCO Kulüpleri Kazak Ulusal Federasyonu tarafından organize edilmişti. 
"Çocuklar Dünyayı Çiziyor” adlı albümde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen gönderilen 3-13 yaş grubunda 29 öğrencinin 31 resim çalışması yer aldı.
Söz konusu resim albümü seçmelerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Kültür Dairesi aracılığıyla gönderilen, çeşitli sanat okulu ve atölyelerde eğitim alan 82 öğrencinin eserleri arasından 31 tanesi seçildi.
Albümde eserleri yer alan çocukların isimleri şöyle: 
Ayten Bayramlar ve Merve Kalfaoğlu’nun ikişer resim çalışmasının yer aldığı albümde, 3-6 yaş grubunda Seval Bladanlı, Şan Salih Tanul, Sıla Tokar, Ezgi Esenel, Deniz Birol, Enis Enısız, Uzay Alkan, Alp Ozankaya, Azra Ozankaya, Ayten Bayramlar, Emine Özlem Güven, Selin Onal, Bora Şekeroğlu, Neslişah Özoğul, Erk Sarı, Lal Fem Erdenay, Reşat Harmandağlı, Damla Sarı ve Kayra Nasiboğlu’nun; 7-8 yaş grubunda Bade Onuray, Seher Kızartıcı, Ege Ateşin, Nevin Özler, Sude Şener ve Yusuf Deniz Dallı’nın; 9-10 yaş grubunda Su Taşkın Yaradanakul, Arda Öksüz ile Merve Kalfaoğlu’nun; 11-13 yaş grubunda da Sadık Boral’ın resim çalışmaları yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473