banner564

Özgürgün: Hedef belli

UBP delegelerinin oybirliği ile kabul ettiği tüzük değişikliklerinin ardından konuşan Özgürgün, ilk seçimlerde birinci parti olmamaları halinde görevi bırakacağını söyledi

Özgürgün: Hedef belli
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Olağanüstü Tüzük Kurultayı dün, Lefkoşa Elysium Park'ta gerçekleştirildi.
Kurultay, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun'un yaptığı açılış konuşmasıyla başladı ve divan oluşturuldu.
Atun, Tüzük Kurultayı’nın UBP’nin tarihi ve geleceğe atacağı emin adımların başlangıcı olduğunu belirterek, UBP'nin bugüne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Atun, konuşmasında hükümeti eleştirerek, ülkede başarısızlık örneği gösterdiğini ve son günlerini yaşadığını savundu. Atun, hükümetin devleti de geri götürdüğünü, CTP-BG'nin tek amacının devleti çökertmek olduğunu iddia ederek, UBP olarak devleti yaşatma dinamizmini her zaman koruyacaklarını ve devlete sahip çıkacaklarını vurguladı.
UBP'nin her zaman her türlü göreve hazır olduğunu ifade eden Atun, eski UBP lideri, onursal başkanı, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun her zaman Kıbrıs konusuna sahip çıktığını, bundan sonraki süreçte de UBP'nin sürece sahip çıkacağını ve müzakerelerde Kıbrıs Türk halkı ve KKTC devletinin eşitliğini savunacaklarını vurguladı.

Değişiklikler oy birliği ile kabul edildi
Atun’un konuşmasının ardından divan başkanlığına UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, katipliğe de milletvekilleri Ersan Saner, İzlem Gürçağ, Ali Pilli, Hamit Bakırcı getirildi.
Ulusal Birlik Partisi delegeleri tüzük değişikliklerini oybirliğiyle kabul etti.

Özgürgün: Tabandan gelen sesleri dikkate aldık…
Hüseyin Özgürgün, UBP Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Tüzük Kurultayına katılan, partiye hizmet veren üyelere teşekkür ederek, tüzük değişikliklerinin UBP ve ülke için bir ilk ve devrim niteliğinde olduğunu vurguladı.
Özgürgün, partinin tabanından gelen sesleri tek tek dikkate alarak ve hiçbir düşünceyi geri plana atmadan hazırladıkları tüzük değişiklerinin ülkede bir ilk ve devrim niteliğinde olduğunu belirtti.
Özgürgün, tüzük değişikliği yapılırken tek amacın; UBP'nin daha demokratik ve güçlü bir biçimde ülkeye hizmet vermesi olduğunu belirterek, tüzük değişikliği sayesinde artık genel başkanının, örgüt başkanlarının ve kadın ile gençlik kolları başkanlarının parti üyeleri tarafından seçileceğini ve sandıktan daha güçlü çıkacağını vurguladı.

“Siyasetçiye güven azaldı”
"Amacın, UBP'nin ülkeye hizmeti, büyümesi ve iktidara taşınıp ülkeye hizmetleri durmaksızın vermesi" olduğunu kaydeden Özgürgün, ülkenin UBP hizmetlerini aradığını belirterek, UBP iktidarındaki hizmetlerden örnekler verdi, ülkenin gelişmesinde oynadığı role dikkat çekti.
Özgürgün, ülkede siyasetçiye güvenin azaldığını gözlemlediklerini, bu çerçevede UBP olarak ilki yapıp halkla bütünleşme yarattıklarını ifade ederek, UBP'nin öncü bir parti olarak tüzüğünü yenilediğini, seçimleri de delegeden üyelere taşıdığını kaydetti.

“UBP şimdi daha güçlü”
Özgürgün, "Asıl şimdi yeni UBP asıl şimdi daha güçlü UBP" diyerek, tüzük değişikliği süresince yapılan çalışmaları anlattı.
UBP Milletvekili İzlem Gürçağ'ın okuduğu tüzük değişiklikleri UBP delegeleri tarafından oybirliği ile onaylandı. Oylamanın ardından Özgürgün ve milletvekilleri delegeleri selamladı ve kurultay sona erdi.

Vekiller ne dedi…
Diyalog muhabiri, tüzük kurultayı hakkında UBP’li vekillerin görüşünü aldı. UBP’li bazı milletvekilleri Tüzük Kurultayı ve yapılan değişiklik hakkında şunları söyledi:

Ersin Tatar: Tüzük değişikliği uzun zamandan beridir gündemde olan bir durumdu fakat birkaç kez ertelendi. Şunu belirtmem lazım; bir kere tabii ki tüzük değişikliği bizim bir iç meselemizdir ve kadınlara temsiliyet, gençlerimize temsiliyet, sürelerin kısıtlanması bunlar uzun zamandan beri düşünülen meselelerdi, ancak bu delege yapısıyla ilgili olarak, önemli bir adım atılmış oldu.  

Faiz Sucuoğlu: Tüzüğün değiştirilmesi 20 aylık bir çalışmanın sonucudur. Ekiplerin çok ciddi mesaş harcayarak ciddi araştırmalar yaparak ortaya çıkardığı bir tüzüktür.  Ben özellikle Ulusal Birlik Partisi’nin bugün geçirmiş olduğu yeni tüzüğü ile birlikte, demokrasinin en son geldiği noktayı Ulusal Birlik Partisi bundan sonraki süreçte yaşayacaktır ve gerçekten yeni bir Ulusal Birlik Partisinin de yolu bu vesile ile açılmış oldu.

Erdal Özcenk: Değişen dünyamızda, değişen şartlarda tüzüğümüzün de viyonumuzun da değişmesi gerekirdi. UBP yoğun bir süreç yaşadı, kurultaylar, seçimler vs. kaybedilen birçok şey oldu bu süreçlerde. Şu anda büyük bir devrim yaptık ve tüzüğümüzde önemli, demokratik değişimler yaptık. Bundan sonra inanıyorum ki bu bir milattır. Ulusal Birlik Partisi, bundan sonra şahlanarak daha ileriye gidecek ve iktidara gelecektir.

Zorlu Töre:  Bu bir demokrasi devrimidir. Halka açılmadır,i halkın bütününe gitmedir. Bundan sonra ciddi bir üye yazılımı ile partimizin tabanını büyütme, genişletme ve büyük kurultayda büyük bir oranda halkın desteği ile halkın katılımı ile genel başkanlık seçimi yapılacaktır. Demokraside büyük bir açılım meydana gelmiştir. Temsili demokrasi değil, tam demokrasiye geçtik.
 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474