banner564

Finansör aranıyor

Lefke ve Derinya kapılaının açılabilmesi için hem zamana, hem de paraya ihtiyaç var

Finansör aranıyor
banner598
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ilk aşamada Derinya ve Lefke geçitlerinin açılabilması konusunda karar aldıkları, ancak bu konuda adım atılabilmesi için hem zamana, hem de paraya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
   Fileleftheros gazetesine göre, her iki tarafa da sınır kapılarıyla ilgili harita sunan Birleşmiş Milletler yerkilileri,  önce mayınların saptanıp temizlenmesi, ardından da yol genişletme veya inşası, elektrik, su gibi altyapı hizmetleinin tamamlanması gerektiğine dikkat çekti. 
   Askeri bölge içerisindeki veya dağlık bölgedeki geçitlerin açılmasının o kadar da kolay olmadığına vurgu yapılan haberde; her iki geçit için ilk etapta mayın tarlalarının temizlenmesine karar verildiği, ardından varsa yol genişletme, yoksa yol inşası ve elektrik çalışmalarına geçileceği belirtildi.
   Gazete pratikte Rum Yönetimi, KKTC ve BM tarafından yapılacak bu çalışmaların masraflı olacağını ve halen finansör arandığını, bu arada siyasi düzeyde ve teknik komitede sunulan öneriler temelinde başka geçitlerin açılması görüşmelerine devam edileceğini yazdı.

Akıncı’nın girişimini ‘tuhaf’ buldular

   Bu arada Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in ilettiği Beşparmak dağlarındaki RMMO’ya ait mayın tarlası haritaları konusunda BM Genel Sekreteri’nden yardım istediğine işaret eden gazete Akıncı’nın “tuhaf” diye nitelediği bu hareketiyle ilgili şunları yazdı:

   “Akıncı UNMAS’tan Beşparmaklar bölgesindeki mayın tarlalarının tam yerlerinin saptanması için yardım istedi. Türk ordusu mayın saptayıp temizleyecek imkâna sahipken BM’den yardım istenmesi tuhaftır.”

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474