banner564

Led lamba takılacak

Lefkoşa’daki trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı 10 kavşakta yeni düzenlemeye gidiyor

Led lamba takılacak
banner598
Lefkoşa’daki trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı 10 kavşakta yeni düzenlemeye gidiyor.
Çalışma kapsamında geçici olarak Başbakanlık kavşağına, trafik akışının bilgisayar ile düzenlenebileceği LED teknolojili trafik ışıkları ile elektrik kesintilerine karşı kesintisiz güç kaynağı cihazı monte edildi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, LED teknolojili trafik ışıklarının monte edildiği Başbakanlık kavşağında incelemelerde bulundu.
Taçoy’a Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ve kavşaktaki trafik ışıklarını yenileyen şirket Özkan Paralik İşletmeleri’nin Direktörü Hasan Paralik eşlik etti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy yaptığı açıklamada, Başbakanlık kavşağının Lefkoşa’da trafiğin en yoğu olduğu kavşaklardan biri olduğunu, LED’li ve kesintisiz güç kaynağı desteği kullanımının, Bakanlık bünyesindeki Trafik Hizmetleri Komisyonu’nun kararı ile gerçekleştiğini belirtti.
Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, kavşakların yeniden düzenlenmesinin iki yıllık bir çalışma olduğunu, hedeflerinin 2015 sonuna kadar projelerin hayata geçirilmesi için ihaleye çıkmak olduğunu söyledi. 
Özkan Paralik İşletmeleri Direktörü Hasan Paralik, Başbakanlık Işıkları diye adlandırılan kavşaktaki çalışmalarla ilgili olarak, eski trafik ışıklarının görünürlüğü daha net olan LED teknolojili trafik ışıklarıyla değiştirildiğini ve ek olarak geri sayım göstergelerinin de yerleştirildiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473