banner564

 ‘Çocuklar için yaptım’

Girne limanında 80 tane cinsel gücü artırıcı hapla tutuklanan Mehmet Faruk Sorgu “Türkiye’de yasak olmadığı için getirdim” dedi ve ekledi:

 ‘Çocuklar için yaptım’
banner598

   Girne Turizm Limanı’ndan giriş yaptığı esnada cinsel gücü arttırıcı ilaç, krem ve spreylerle yakalanan zanlı Mehmet Faruk Sorgu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı üç günün ardından dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

   Zanlı duruşmada verdiği ifadede Türkiye’de yükseköğrenim gören çocuklarının okul harçlığını çıkarmak için ilaç satmaya geldiğini söyledi. Cinsel gücü artırıcı ilaçların yasak olmadığını savunan zanlı hakkında tutuklu yargı kararı verildi. 
   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Yağız Kol, zanlı Mehmet Faruk Sorgu’nun “Gümrüksüz mal tasarrufu” ve “İlaç ve eczacılık yasasına aykırı hareket” suçlarından tutuklandığını söyledi.  Kol, zanlının 18 Nisan tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan giriş yaptığını, gümrük memurları tarafından bavulunda yapılan aramada 60 adet Kamagra, 8 adet süper viga, 2 adet dodly shark, 10 adet stag marka cinsel gücü arttırıcı ilaç, krem ve sprey ele geçirildiğini kaydetti.
    Yapılan sorgulamada, zanlının el konulan emareleri satmak için getirdiği yönde beyanda bulunduğunu belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını aleyhine getirilen davalara ise cevap vermediğini belirtti.  Kol, zanlının bir otelde kalacağını belirterek, aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını serbest kalması halinde kaçma ihtimali olduğuna vurgu yaparak cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu. 

Her şey çocuklar için

   Tutukluluk talebinin ardından söz alan zanlı, ilaçların ülkede yasak olmadığını öne sürdü. Türkiye’de çocuklarının üniversite eğitimi gördüğünü ifade eden Sorgu, “Özür diliyorum sizi çok meşgul ettim, burası da benim ülkem bu olanlara inanamıyorum Türkiye’de bunlar suç değil. Çocuklarım elime bakıyor, serbest kalırsam kefil arar bulurum” dedi. 
   Mahkeme, zanlının davaları görüşülünceye kadar 10 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine karar verdi.  

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474