banner564

Çocuklar oynayamıyor

Başkent Lefkoşa’da dökülmüş durumda olan birçok park yenilenmeyi bekliyor

Çocuklar oynayamıyor
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’da bulunan birçok çocuk parkının durumu içler acısı. Parkların bulunduğu yerlerde yaşayan vatandaşlar, çocukların oynayacağı bir alanı olmamasından yakınıyor. Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu, bölgedeki parkın ışıklarının yaklaşık 2 aydan beridir yanmadığını ifade etti. Dizliklioğlu, yabancı uyruklu yetişkin öğrencilerin geceleri parka gidip, salıncağa bindiğini söyledi. Çürüyen oyuncakların ise boyanması gerektiğini dile getiren Dizliklioğlu, parkların çiçeklendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kafesli Mahallesi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eminoğlu ise bölgede bir parkın olması için çok uğraş verdiğini söyleyerek, mahalledeki parkın atıl vaziyette durduğunu vurguladı.

“Çocuklar nerede oynayacak?”
Diyalog’a konuşan bölge sakinleri, “Parkta bulunan spor aletleri ve park oyuncakları paslanmış durumda. Ne halk ne de çocuklar söz konusu parktan faydalanamıyor. Yer parkelerinin ise bir kısmı sökülmüş durumda. Uzun zamandan beridir parktaki oyuncaklar ve spor aletleri çürük. Çocuklarımız nerede oynayacak? Çocuklar oynayacak alan istiyor. Artık havalar ısındı, parkların bir an önce yenilenmesi lazım” dedi.

“Park için çok uğraştım”
Kafesli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eminoğlu, “Kafesli Halk Parkı 2002 yılında bakanlar kurulu kararı ile muhtarlığa verildi. Orası önceden bir çöplüktü. Bu park yapılırken yanına tuvalet ve kafeterya yapılmasını istedik fakat bu fikrimizi projeye koyduramadık. Zamanla duyarsızlık neticesinde oyuncaklar kırıldı. Oturma banklarını söküp odun diye kullandılar, Bölgede bir parkın olması için çok uğraş verdim fakat sonuç bu oldu. Parkta aydınlatma bile yok. Geceleri giren çıkan belli değil. Haklı olarak bölgeliler huzursuz oluyor” ifadelerini kullandı.

“Güzelleştirilmeli”
Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu, “Taşkınköy’deki parkın ışıkları yaklaşık 2 aydan beridir yanmıyor. Defalarca belediyeye bildirdim sonuç alamayınca geçtiğimiz gün başkanla konuştum. Umarım en kısa sürede arıza giderilir. Paslanmış olan oyuncakların boyanması gerekiyor. Park çiçeklendirilmeli ve dinlenmek için bank, çardak gibi oturma yerleri yapılmalı. Çocuklarımızın yola çıkmadan güvenle oynamasını istiyoruz. Bazen yetişkin yabancı uyruklu öğrencilerin parka geç saatlerde gittiğini görüyorum. Bu kişiler salıncaklara biniyor, içki içiyor. Parkta bir bekçinin olması daha iyi olurdu” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473