banner564

Çözüm desteğini yineledi

Avrupa Liberal Demokrat Parti Başkanı Watson KKTC’de temaslarda bulundu

Çözüm desteğini yineledi
banner598
Avrupa Liberal Demokrat Parti (ALDE) Başkanı Graham Watson ve beraberindeki heyet dün; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Dışişleri Bakanı Özdil Nami,  Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti Ulusal Güçler’i (DP-UG) ziyaret etti.
Siber’in Cumhuriyet Meclisi’ndeki makamında saat 10.00’da gerçekleşen görüşmenin basına açık bölümünde Watson, Siber’le yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, adanın geleceğini belirleyecek müzakerelerin yapıldığı sıralarda Kıbrıs’ta bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Adanın her iki tarafında Liberal Demokrat Partiye yakın partilerin liderleriyle bir araya geleceğini kaydeden Watson, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorununun çözümüne desteğinin bulunduğunu da hatırlattı.
Watson, AB’nin desteği ve Şubat ayında liderlerin yaptığı ortak açıklamanın sorunun çözümü ve adanın geleceği üzerinde olumlu etki yapmasını beklediğini de ifade etti.

Siber: Temaslar barışa katkı sağlar...
Meclis Başkanı Sibel Siber de Watson’ın önceden tanıdığı ve Kıbrıs Türkünün sorunlarını en iyi anlayan değerli bir milletvekili olduğunu belirterek, Kıbrıs Türkleriyle temasın çözüme ve barışa katkı sağlayacağını yineledi.
Gelecekte barışın iki toplum arasında olacağını hatırlatan Siber, Kıbrıslı Türklerle temas edilmesinden kaçınılmaması gerektiğini söyleyerek Rum tarafına seslendi ve bu tür temasları engellememeleri yönünde çağrıda bulundu.

Nami, Watson’u bilgilendirdi
Dışişleri Bakanı Nami, ALDE Partisi Başkanı Watson ile devam eden müzakere süreci hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Nami, uzun yıllar Avrupa Birliği (AB) deneyimi olan politikacı Watson’a Kıbrıs Türk halkının genel olarak AB’den, özelde de Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) beklentilerini aktardı.
İkili görüşmede, önümüzdeki döneme ilişkin yapılacak çalışmalar da ele alınırken toplantıda ülkedeki siyasi partilerin AP’deki muadilleri ile temaslarının ilerletilmesine yönelik unsurlar da gündeme getirildi

UBP’yi de ziyaret etti
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Dış İlişkiler Sorumlusu, Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu ile UBP Grup Başkan Vekili, Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner adada temaslarda bulunan Avrupa Liberal Demokratlar Partisi heyetini kabul etti.
UBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıya, Avrupa Liberal Partisi Başkanı Graham Watson, Siyasi Sorumlu Başkanı Philipp Hansen ve Güney Kıbrıs eski Endüstri ve Turizm Bakanı, Birleşik Demokratlar Başkanı Bayan Praxoula Kyriacou da katıldı.

DP-UG’nin üyelik başvurusu görüşüldü
Graham Robert Watson, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreter Hasan Taçoy ve Dış İlişkiler Sekreteri Serhat Kotak ile de görüştü. Görüşmeye Birleşik Demokratlar Partisi (EDI) Başkanı Praxoula Antoniadou Kyriacou da katıldı.
Görüşmede, DP-UG’nin ALDE’ye üyelik başvurusunun da görüşüldüğü kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473