banner564

Çözüm formülü bulundu

Hayvan üreticilerinin eylem uyarısının ardından bakanlıkta yapılan toplantıdan uzlaşı çıktı

Çözüm formülü  bulundu
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, süt sektöründe tarafların bir araya gelmesiyle uzlaşı sağlandığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, dönemsel süt fazlalığı ve dış piyasada yaşanan daralma nedeniyle süt sektöründe ortaya çıkan sorunun aşılması amacıyla dün Hayvan Üreticileri- Yetiştiricileri Birliği ve Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği’yle bir araya geldi.
Açıklamaya göre, “Toplantı sonucunda üretici ve imalatçılar arasında oluşan sıkıntının aşılması yönünde çözüm üretildi. Üreticinin elinde biriken sütün alınıp işlenebilmesi için tüm tarafların katkı koyduğu toplantının sonunda sorun aşıldı”.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, dün düzenlediği basın toplantısında, sütün alım ve pazarlanmasında yaşanan sıkıntıların aşılmaması halinde yarın Lefkoşa’da süt dökme eylemi yapılacağını açıklamıştı.

Veterinerlerin sorunlarını dinledi
Öte yandan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Umut Sayılı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği’ni kabul etti.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Çavuşoğlu kabulde, hayvan sağlığının insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirterek, veteriner hekimlerin ülkede verdiği hizmetin kıymetli olduğunu belirtti.
Nazım Çavuşoğlu, hem özelde hem de devlette çalışan veteriner hekimlerin sorunlarının sistemi durağan hale getirdiğini ifade etti.
“Yalnız yönetmek” diye bir anlayış olamayacağını belirten Çavuşoğlu, “Paydaşların görüşlerini kararlarımıza en iyi şekilde yansıtma anlayışıyla çalışıyoruz” dedi.
Umut Sayılı da, Çavuşoğlu’nun ülkenin en sıkıntılı bakanlıklarından birini üstlendiğini belirterek, bu zor görevde başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474