banner564

Çözüm istemiyorlar

Rum Meclisi’nin ENOSİS kararı almasının ardından Anastasiadis’in toplantıyı terk etmesi, vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı

Çözüm istemiyorlar
banner598
Hakan YILDIRIM
Kıbrıs Türk tarafının iyi niyetle sürdürdüğü Kıbrıs müzakere süreci, Rum Meclisi’nin ENOSİS kararı almasının hemen ardından Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in son liderler toplantısını kapıyı vurarak terk etmesi nedeniyle, adeta berhava oldu.  Anastasiadis’in toplantıyı terk etmesi, siyasi çevrelerin olduğu kadar sokaktaki vatandaşın da tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, Anastasiadis’in yaptığı bu hareketi sert bir dille eleştirdi. Süreçle ilgili Diyalog Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Vatandaşlar, Rumların anlaşma niyetinin olmadığını bir kez daha gözler önüner serdiğini vurguladı.

Vatandaş ne dedi?

Derviş Coşkuner: Müzakere masasının bozulacağı belliydi. Rum tarafı hiç bir zaman anlaşma istemedi. Rum’un niyeti su yüzüne çıktı. Enosis’ten vazgeçmediğini bir kez daha gösterdi. Masaya yine kurulacak, açıklamalar onu gösteriyor. Cumhurbaşkanımızın düşünmesi gereken şudur, Rum ENOSİS için masaya geliyor. 

İbrahim Miharbi: Sayın Anastasiadis’in yaptığı hareket hoş olmadı. Sayın Akıncı’ya yapılan hareket çok yanlıştı. Bunlar barış istemiyor. Bunlar 2 ELAM’cının yasalarını meclisten geçirdiler. Bunlar Enosis istiyor. Biz de anavatanımızla yolumuza devam ederiz. Bir de Anastasiadis yalan söyledi. Masayı terkeden Akıncı dedi. Bu kadar da yalan olmaz. Bizi sevmiyorlar, sevmesinler, biz de onları sevmeyiz. 20 Temmuz’u biz kutluyorsak, onlar 2 defa kutlasınlar.

Nilay Acuner: Burada durağanlık var. Bir şekilde çözüme ulaşılmalı. Çünkü ekonomi çok önemli. Yaşanan olay üzücü bir durum ama siyasilerin egolarından kaynaklı bir durum var ortada. Bir şekilde halklar bilinçlenicek ve süreç devam edecektir diye düşünüyorum.

Ulus Beledoğlu: Bizde bir ümit ve beklenti yoktu. Müzakerelerde kopuk bir şekilde yaşıyoruz zaten. Ben şahsen ilgilenmiyorum. Bundan sonra ne olursa olsun, koptuğu yerde kalsın.

Sait Kumru: Masa her zaman dağılır, KKTC yerinde duruyor. Sınırlar çizili. Böyle devam eder gider. Anastasiadis’in aklı varsa gelir anlaşır, ben akıllarının olduğuna da inanmıyorum. Akılları olsaydı referandumda evet derlerdi, hayır dediler. Türk tarafından evet çıktı, ancak bu akılsız Rum hayır dedi. Şimdi istediği nedir anlamıyorum. Şimdi plebisit kutlamayı kabul ettiler. Bence 20 Temmuz’u bizimle birlikte kutlamaları lazım, çünkü Türk askeri geldi ve kendilerini EOKA’nın elinden kurtardı. Ecevit’e rahmet dilemeleri lazım. Çünkü bizi kurtardığı gibi onları da kurtardı.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473