banner564

Çözüm önerileri sundu

Halkın Partisi, Girne’de son dönemlerde yaşanan trafik sorununa dikkat çekti

Çözüm önerileri sundu
banner598
 Halkın Partisi (HP), Girne’de son dönemlerde yaşanan trafik sorununa dikkat çekerek, çözüm önerileri sundu.
     Gine’de mevcut nüfusa ilaveten turistler, öğrenciler ve askerin de hesaba katılmasıyla bölgedeki nüfusun 150 binin üzerine çıktığı vurgulanan açıklamada, bu rakamın Girne’nin mevcut altyapısının kaldırabileceği rakamların iki katından daha fazla olduğu kaydedildi.
  Açıklamada şu önerilerde de bulunuldu:
“Trafik verileri bulutla (cloud) kontrol merkezine oradan da trafik bilgisi isteyen yaya ve sürücülerin akıllı telefon, tablet vb cihazlarına ulaşıyor. Karayolları araç yoğunluğu, tıkanıklık, kaza, sis ve don durumu bilgileri, toplu taşıma bilgileri gibi günlük yaşamı kolaylaştıran birçok bilgiye anlık verilerle akıllı cihazlardan rahatlıkla ulaşılırken, yola trafik verilerini bilerek çıkan sürücülerle trafiğin daha karmaşık hale gelmesi önleniyor. Anlık trafik verileri, vatandaşlara ve şehir yöneticilerine yansıyacak sorunların azalmasını sağlayarak, onlar için hayatı kolaylaştırıyor.
   Otomatikleştirilmiş trafik kontrol ve takip sistemiyle duraklamalar yüzde 35, kavşak gecikmeleri yüzde 20, seyahat zamanı yüzde 13, yakıt tüketimi yüzde 12,5 ve karbon emisyonu yüzde 10 azaltılabilir.”

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474