banner564

Kedi bizi kandırdı

Akıncılar’da tespit edilen 22 küçükbaş kaçak hayvanla ilgili tutuklanan ve çobanlık yaptıklarını söyleyen Paça kardeşler, diğer zanlıyı suçladı:

Kedi bizi kandırdı
banner598
Güney ile Kuzey Kıbrıs arasında meydana gelen kaçakçılık olaylarının merkezi konumundaki Akıncılar Bölgesi’nde önceki gün kaçak getirildikleri tespit edilen 22 küçükbaş hayvan ele geçirildi.  Olayla ile ilgili tutuklanan İbrahim Kedi, Hasan Paça ve Ahmet Paça dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada, zanlı Kedi’nin benzer suçlardan birçok davası olduğu açıklandı. Mahkemede söz hakkı alan Hasan Paça, kardeşinin ve kendisinin okuma yazma bilmediklerini, cahil olduklarını, çobanlık yaparak geçimlerini sağladıklarını ifade ederek, zanlı Kedi’nin hayvanları getirip ağıllarına koyduğunu, kaçak olduğunu bilmediklerini söyledi.
Mesele ile ilgili soruşturmayı yapan polis, önceki gün Akıncılar bölgesinde Ahmet Paça ve Hasan Paça’ya ait ağılda polis ve veteriner hekimlerden oluşan ekipler tarafından yapılan aramada kulak numaraları yeni basılmış 22 küçükbaş hayvan tespit edildiğini söyledi.

Kedi, bu işte uzman…
Yapılan soruşturmada İbrahim Kedi’nin askeri yasak bölgeyi ihlal edip Güney Kıbrıs’a gittiği yine gayrı yasal bir şekilde 22 hayvanı sürerek kaçak bir şekilde ülkeye getirdiğini belirlediklerini aktardı.
Polis, zanlı Kedi’nin 2012 yılına benzer suçtan hüküm giydiğini, 2013-2017 yılları arasında ise 5 ayrı benzer suçtan davası olduğunu ve son olarak aynı suçtan 10 Mayıs tarihinde mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandığını belirtti.

Paça: “Kedi, getirdi bizim ağıla koydu…”
Polis, zanlılar Hasan Paça ile Ahmet Paça’nın ise benzeri sabıkası olmadığını aktardı. Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, üç zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, ayrıca zanlı İbrahim Kedi’nin 10 bin TL nakit teminat yatırmasına ve zanlı Kedin için iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir vererek tutuksuz yargı kararı verdi.
Bu arada mahkemede söz hakkı alan Hasan Paça, okuma yazma bilmediklerini, cahil olduklarını, çobanlık yaparak geçimlerini sağladıklarını ifade ederek, zanlı Kedi’nin hayvanları getirip ağıllarına koyduğunu, kaçak olduğunu bilmediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474