banner564

Çözüm sözü verdi

Türkiye’den dönen Denktaş, ayağının tozu ile Girne’ye gitti ve grevde olan sosyal sigortalar dairesi personeliyle görüştü

Çözüm sözü verdi
banner598
Ankara temaslarının ardından dün sabah ülkeye dönen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,, Ercan Havalimanı’ndan Girne’ye geçti ve Sosyal Sigortalar Dairesi Girne Şubesi’nde grevde olan daire personeliyle görüştü.
Verilen bilgiye göre Serdar Denktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, ardından da Personel Dairesi yetkilileri ile istişarede bulundu, telefonda görüştü.
Grevin bir an önce sonlanması için zaten çalışmanın yapıldığını söyleyen Denktaş, “Grevin kalkabilmesi için alınabilecek tedbirler var. Öncelik şubedeki personel açığını kapatmak... Ümit ederim gelecek haftanın ilk iki gününde bu sorun giderilir. Başta yaşlı olmak üzere tüm vatandaşlarımız da hizmet almaya devam eder” dedi. 

Körükçü: Grev yanlısı değiliz…
Öte yandan Sosyal Sigortalar Dairesi Girne Şubesi Bölge Amiri Bilgin Körükçü, bu görüşmede yaptığı konuşmada personelin özveriyle çalıştığını, grev yanlısı olmadığını vurguladı.
Körükçü, personel eksikliğinin işlerin randımanlı yapılmasına engel olduğunu kaydetti.
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş’a, dairedeki asansörün çalışmadığı, odaların yağmur suyu aldığı gibi sorunlar da aktarıldı.

Grev 8’inci günü geride bıraktı
Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS), personel eksikliği gerekçesiyle Sosyal Sigortalar Dairesi Girne Şubesi’nde yaptığı grev dün 8’inci gününü geride bıraktı. KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, 20 Ocak’tan beri devam eden grevle ilgili Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin sorularını yanıtladı; grevin 30 Ocak Pazartesi’nden sonra süresiz greve dönüşeceğini açıkladı.
Kaptan, 30 Ocak Pazartesi günü yine tam gün greve çıkarak Lefkoşa’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde olacaklarını, bakanlık önünde saat 11.00’de basın açıklaması yapacaklarını da ifade ederek, “8 gündür tam gün grevdeyiz ama maalesef hükümette konuya karşı en ufak bir duyarlılık yok. Pazartesi, sesimizi duymayanlara sesimizi duyurmaya geleceğiz” dedi.
Kaptan, Sosyal Sigortalar Dairesi Girne Şubesi’ndeki personel eksikliğini gidermek için 3 personel talepleri olduğunu belirterek, dairede buna ek olarak odacı ve temizlikçi eksikliği de olduğunu kaydetti. Kaptan, odacı ve temizlikçi eksikliği için Lefkoşa’dan Girne’ye personel gönderildiğini, hükümetin buna da geçici çözüm ürettiğini söyledi, söz konusu uygulamayı eleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473