banner564

Çözüme hizmet etmez

Çavuşoğlu, Rumların görüşmeler devam ederken petrol aramasının iyi niyet göstergesi olmadığını belirtti

Çözüme hizmet etmez
banner598
 Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rumların görüşmeler devam ederken, petrol araştırmasının iyi niyet göstergesi olmadığını belirtti.
Çavuşoğlu, bir televizyon programına katılarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Doğu Akdeniz'deki sondaj ve arama çalışmalarının hiçbir geçerliliği olmadığını ve söz konusu ülkelerin mevcut konjonktürden dolayı böyle bir girişimde bulundukları belirten Çavuşoğlu, "Eğer münhasır ekonomik bölge ilan ederlerse buraya gemilerimizi göndereceğimizi söyledik. Attıkları adımın çözüme bir faydası yok" dedi. Bölgedeki kaynaklar üzerinde KKTC'nin de eşit hakkı bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"Görüşmeler devam ederken, petrol araştırması iyi niyet göstergesi değil. Bir taraftan barış için taraflar diyaloğu ararken, sondaj devam etsin derseniz, o zaman KKTC'ye de dersiniz ki: Arama sondajı birlikte yürütelim. O da olmuyorsa ortak şirket kurulsun, çalışmalar yapılsın, gelir paylaşılsın ama Baboros Gemisi'ni göndermemizi mazeret gösterip, masadan çekiliyorsunuz."
Çavuşoğlu, Türkiye'nin çapraz ziyaretlerin bir an önce başlamasını istediğini ve müzakerecilerin bakanlar düzeyinde kabul edilmesini önerdiklerini de kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473