banner564

CTP kararlı

Kutlay Erk, 15 Kasım törenlerinde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdiği Pervin Gürler’i istifaya çağırdı

CTP kararlı
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in 15 Kasım törenlerinde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirerek, Gürler’i istifaya çağırdı. 
CTP’den yapılan açıklamaya göre, pankart olayında “yanlışın” ilk olarak 29 Ekim törenlerinde yapıldığını ifade eden Erk, “29 Ekim’de açılan pankartlara izin veriyorsanız 15 Kasım’da açılana da izin verecektiniz” dedi. 
“Gürler’in vekaletinin asalete dönüşmeyeceğinin anlaşıldığını” belirten Erk, bu durumda da “yeni yılda yeni bir müdürün atanacağını sandığını” dile getirdi.
Kutlay Erk, parti olarak hükümet çalışmaları hakkında sık sık bilgi aldıklarını ancak hükümeti CTP-BG MYK’sının yönettiğinin doğru olmadığını söyledi. CTP-BG MYK’sının haftada bir CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandığına dikkat çeken Erk, bu toplantılarda ve meclis grup toplantılarında parti olarak hükümet çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını ve partinin görüşlerini dile getirdiklerini vurguladı. 
CTP-BG’nin yapmak istediğinin kendi önlemlerini alabilecek bir devlet yapısı yaratma olduğunu ifade eden Kutlay Erk, 2013–2015 ekonomik programının duracağını, ancak bunun yanında kendi programlarını da uygulayacaklarını söyledi. 
Erk ayrıca 2016 yılında hayata geçmesi gereken ekonomik programı kendilerinin hazırlayacağını ve bu programın da 2019 yılına kadar geçerli olacağını anlattı. Kamu Çalışanlarının Maaş Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası içerisinde KIB-TEK’in özelleştirilmesine yönelik bir madde bulunduğunu anımsatan Erk, buna rağmen KIB-TEK’i yeniden hayata döndürdüklerini ve şimdi kar eden bir kurum olduğunu vurguladı. 
Erk, “KIB-TEK’teki başarının aynı şekilde devam etmesi halinde” Mayıs ayında yapılacak değerlendirmeler ile alacakları kararla, kurumun aynı şekilde yola devam edeceğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474