banner564

Olması gereken bu

Çalışma Dairesi müfettişleri, Gazimağusa Kaymakamlığındaki tadilatı, iş sağlığı standartlarına uygun bulmayarak durdurdu

Olması gereken bu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Kaymakamlık binasında geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan tadilat çalışmalarında dün ilginç bir gelişme yaşandı. Tadilat çalışmalarını denetleyen Çalışma Dairesi müfettişleri  iş sağlığı standartlarını uygun bulmayarak ve  işçiler ile  vatandaşlar için yeterli güvenlik önlemi olmadığını tespit ederek tadilat çalışmasını durdurdu. 
Yetkililer tarafından verilen bilgiye göre, tadilatta kullanılan iskelenin yeterince geniş olmadığı ve işçilerin kask ile kemer takmadıklarının tespit edildiği ve tadilat çalışmasının bu nedenler ile durdurulduğu açıklandı.

Şifa Çolakoğlu: İlk günden gerekli uyarılar yapıldı
 Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, 26 Kasım Çarşamba günü tadilat çalışmalarının başladığını ve işçilerin kask takmadığının görülüp ilgili taşeron firmanın uyarıldığını söyledi.  İskelenin de dar olmasından dolayı çalışmaların durdurulduğunu ifade eden Şifa Çolakoğlu, konu ile ilgili olarak Çalışma Dairesi ile birlikte gereken önlemleri alacaklarını söyledi. Çolakoğlu ayrıca tadilat sonuçlanıncaya kadar ön bina girişinin kapatılıp, girişlerin arka taraftan yapılacağını sözlerine ekledi.
Tadilat çalışmalarının durdurulmasının ardından taşeron firmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi ile birlikte durdurulan çalışmalar dün öğleden sonra saat 15.30’ da yeniden başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474