banner564

CTP’den ‘ilk’ tepki

Talat’ın ‘partiye dönüş’ mesajını yorumlayan Kutlay Erk, kurultayın Haziran 2015’te yapılacağını anımsatarak “tüzüksel koşulları yerine getirirse olağanüstü toplantı olabilir”dedi

CTP’den ‘ilk’ tepki
banner598
Çiğdem AYDIN
   İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın ‘CTP Genel Başkanlığı’na adaylık sinyali vermesi sonrasında Diyalog’a konuşan Genel Sekreter Kutlay Erk, normal kurultayın Haziran 2015’te yapılacağını söyledi. Erk “eğer sayın Talat erken kurultay için tüzüksel koşulları yerine getiren bir çalışma yapar ve olağanüstü kurultay toplanması koşullarını gerçekleştirirse, yine tüzüğün öngördüğü kısa süre içinde kurultay toplanabilir” dedi.
   Parti içinde bazı tartışmaların yaşandığını, ancak bunun partinin parçalandığı anlamına gelmediğini belirten Kutlay Erk, istemesi halinde parti yönetiminin Talat’a ‘toplumsal konumuna uygun, birikimn ve deneyimlerinden yararlanacak görevlerin’ verilebileceğini söyledi.
   Talat’ın, CTP’te aktif olacağına ilişkin sözlerini değerlendiren Erk şöyle dedi:
   “Sayın Talat partimize çok emek vermiş, değer katmış bir yoldaşımızdır. Partimizin kendisine verdiği görevleri de başarılarla yerine getirmiştir. Yaptığı görevlerden edindiği engin deneyim ve birikimleri parti çalışmalarımıza aktif olarak katılması partimize yapacağı büyük bir katkıdır.
Sayın Talat'ın daha aktif görev olarak ne tür bir görev tanımladığını doğal olarak kendisi açıklayacaktır. Tanıdığım Talat; Parti'nin kendisine vereceği görevleri en iyi şekilde yerine getirecektir. Parti yönetimi de kendisine elbette toplumsal konumuna uygun, birikim ve deneyimlerinden yararlanacak görevler verecektir.”

Tespitlerini öğrenmeliyiz
   “Partimizin önümüzdeki ilk kurultayının, tüzüğümüz gereği gelecek haziran ayında yapılması gerekiyor” diyen Kutlay Erk, sözlerini şöyle sürdürdü:
   “Şu anda parti içinin dağınık ve parçalanmış olduğuna dair beyanları üzerine Sayın Talat'ın tespit ve önerilerini öğrenme ihtiyacımız var. Elbette parti içinde tartışmalar vardır. Bazı tartışmaların medyada ve sosyal paylaşım sitelerinden yapılması sıkıntı yaratmaktadır. Ancak bu partinin parçalandığı anlamına gelmiyor. Dolayısıyla gözlem ve tespitlerini Sayın Talay'ın bizimle paylaşmasını istiyececeğiz. Şimdi artık parti içinde aktif olacağına göre Sayın Talat'ın bu konularda da katkı koyacağına da inanıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474