banner564

CTP’den kimse yoktu

Güzelyurt’un sorunlarının tartışıldığı açık oturum, Cumhurbaşkanı Eroğlu, UBP ve DP milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi

CTP’den kimse yoktu
banner598
Güzelyurt Belediyesi tarafından bölgedeki sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin tartışılıp, belirlenebilmesi amacıyla düzenlenen açık oturum, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ise ‘Güzelyurt Konuşuyor’ konulu açık oturuma katılmama kararı aldıklarını duyurdu.
CTP Güzelyurt ilçe başkanı Şahali yaptığı yazılı açıklamada, partilerine gönderilen 24 Ekim tarihli yazı ile Güzelyurt’un sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüleceği bir davet yapıldığını söyleyerek, bu davette Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun açık oturumun açılışını yapacağı ve açılış konuşmasını yapacağını bildirilmediğini kaydetti.
Açık oturuma; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yanı sıra Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milletvekili Kemal Dürüst, UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli, Demokrat Parti Ulusal Güçler Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz katılarak birer konuşma yaptı. 
Açık oturuma, belediye meclis üyeleri, bölgedeki kurum kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan açık oturumda, açılış konuşmalarının ardında yetkililerin sunumlarına geçildi. 
Açık oturumda “iç göç, narenciyecilerin sorunları, dairlerin yerinden yönetimi, belirsizlik, eğitim ve üniversitelerin sorunları” gibi konular ele alınarak, tartışıldı. 

Eroğlu: Böylesi alışkanlıklardan vazgeçmek lazım
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, açık oturumda yaptığı açılış konuşmasında, açık oturumda Güzelyurt’un sorunlarının ve çözüm önerilerinin bilimsel yöntemlerle ortaya konulacağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, açık oturumda ortaya çıkacak sonuçların kendilerine de aktarılacağını belirterek, kendilerinin de bunları en iyi şekilde değerlendireceğinden kimsenin şüphesi olmamasını istedi. 
Açık oturuma seçim kampanyası yürütmek için gelmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu,  bazı basın yayın organlarında bu yönde haberler çıktığını söyledi.  Kendisinin Güzelyurt’a her zaman geldiğini, 1985 yılından bu yana bazen her ay, bazen de 3-5 ayda bir bölgeyi ziyaret ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Seçim kampanyamı böyle anlamlı bir gecede yapacak kadar düşüncesiz değilim” dedi.  Geceye katılım için hem davetiye aldığını, hem de Mahmut Özçınar’ın kendisini arayarak davette bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “her şeyden bir mana çıkarma alışkanlıklarımızdan vazgeçmek lazım.  Seçim kampanyası yapılacak zaman başka, bu gibi önemli konuların, sorunların tartışılıp çözüm önerilerinin masaya konulacağı toplantılar farklıdır. Bunu bilecek kadar siyasi tecrübem vardır” şeklinde konuştu. 


Özçınar: Fikirleri önemsiyoruz
Mahmut Özçınar da, Güzelyurt bölgesi için, gelişim ve değişimi ilke edindiklerini ifade ederek, açık oturumda ortaya konulacak fikirleri önemsediklerini vurguladı.  Çalışmalarını bölgenin Kıbrıs Türk halkının toprakları içinde yer alması hedefiyle yürüttüklerine işaret eden Özçınar, bölgenin hareketliliğinin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. 


Bağkur: Bölgeye yeterince sahip çıkılmadı
Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur da, Güzelyurt bölgesinin çok iyi bir dönemin ardından, çeşitli sebeplerle geriye doğru gittiğine dikkat çekerek, Güzelyurt bölgesine yeterince sahip çıkılmadığını söyledi. 

Gündüz: Halk kendi yaşadığı yere sahip çıkmıyor
DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de, Güzelyurt bölgesinin geri kalmışlığına dikkat çekerek, Güzelyurt halkının kendi yaşadığı yere sahip çıkamadığını söyledi.  Başta iç göç olmak üzere sorunların tek tek ele alınarak, bu sorunların çözümünün icraata nasıl dökülebileceğinin ortaya konulması gerektiğini ifade eden Gündüz, sorunların icraata dökülürken herkes tarafından görülebilmesi gerektiğini vurguladı. 

Pilli: En büyük neden belirsizlik 
UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli de konuşmasında, Güzelyurt bölgesinin kalkınamamasındaki en büyük sebebin belirsizlik olduğunu söyledi. 

Dürüst: Üzerime düşeni yapmaya hazırım
UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milletvekili Kemal Dürüst de, Güzelyurt bölgesinin sorunlarının 40 yıldır konuşulduğuna işaret ederek, sorunların çözümü için halkın gelecekte de Güzelyurt’ta yaşayacağına inanması gerektiğini belirtti.  

Özgürgün: Tüm hükümetlerin sorumluluğu var 
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, Güzelyurt’un sorunlarıyla değil, güzellikleriyle, değerleriyle, üretimiyle anılması gereken bir bölge olması gerektiğine dikkat çekerek, sorunlar konusunda gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin sorumlulukları olduğunu vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473