banner564

Cumhurbaşkanı iade etmeli

Halkın Partisi, Meclis’ten geçirilen Sayıştay yasa değişikliğiyle asıl yükü çeken denetçilerin mağdur edildiğini savundu

Cumhurbaşkanı iade etmeli
banner598
Halkın Partisi (HP), Meclis’ten geçirilen Sayıştay yasa değişikliğiyle asıl yükü çeken denetçilerin mağdur edildiğini ve sadece Sayıştay Başkan ve Üyelerine emekliliklerine de yansıyacak şekilde ek tahsisat artırımıyla ayrıcalık yapıldığını savunarak, Cumhurbaşkanı’nın yasayı Meclis’e iade etmesini talep etti.
Halkın Partisi yaptığı açıklamada, kişilere özel ayrıcalıklar görüntüsü içeren bu değişiklikler ertesinde, Sayıştay’ın UBP-DP hükümetini tarafsız şekilde denetleyebileceği konusunda ciddi soru işaretlerinin ortaya çıktığını ileri sürdü.
Açıklamada “Meclis’te son dakikada devreye konulan garip bir pazarlık sonucunda pek çok açıdan yaratılan eşitsizlikler ve ayrıcalıklarla bağımsız ve tarafsız olması gereken Sayıştay’ın görevini olması gerektiği gibi yerine getirmesi daha da zorlaşıyor” denildi.
Açıklamada, başlangıçta asıl denetimi yapan ve risk alarak imza koyan denetçilerin de bir nevi risk ödeneği alması öngörülmüşken tasarının son dakikada değiştirilmesi ve bu ödeneğin kaldırılarak Sayıştay Başkanı’na %15, Sayıştay Üyelerineyse %12 tahsisat verilmesinin kabul edilebilir olmadığı kaydedildi.
HP açıklamasında, tek bir Sayıştay üyesinin ek tahsisatının çok sayıda denetçinin risk ödeneğine denk geldiği ve Meclis’ten geçen yasada ayrıca bazı üst düzey görevlilerin yabancı dil yeterlilik sertifikasından muaf tutulmasını sağlayacak düzenlemelere yer veriliyor olmasının da endişe yarattığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474