banner564

Cyprus Airways uçuşlarını durdurdu

KTHY’den sonra Cyprus Airways de 68 yıldan beri devam eden uçuşlarını durdurdu

Cyprus Airways uçuşlarını durdurdu
banner598
Avrupa Komisyonu, Rum Yönetimi’nin, Kıbrıs (Rum) Hava Yolları’na destek olarak verdiği 100 milyon Euro’nun yasa dışı olduğuna hükmederek şirketin bu parayı iade etmesine karar verdi.
Kıbrıs (Rum) Havayolları şirketiyle ilgili kararını açıklayan Avrupa Komisyonu, Rum Yönetimi’nin 2012 ve 2013 yıllarında şirkete destek olarak verdiği 100 milyon Euro’luk desteğin yasa dışı olduğuna hükmederek şirketin bu meblağı iade etmesi gerektiğine hükmetti.
Reuters’a göre, AB Rekabetten Sorumlu Komiseri Margrethe Vestager, Kıbrıs (Rum) Hava Yolları’nın, yıllardır devletten aldığı yardımlara rağmen yeniden yapılandırılamadığının ortaya çıktığını kaydederek, Rum Yönetimi’nin şirkete yaptığı maddi desteği geri alması gerektiğini vurguladı.

Georgiades: Cyprus Airways’in kariyeri sona erdi
Öte yandan Rum haber kaynakları, şirketin bu parayı iade edemeyeceğinden an itibariyle işlevinin sona erdiği  yorumu yaptı.
Kıbrıs (Rum) Hava Yolları şirketi personelinin dün saat 17.30 itibarıyla şirket merkez ofisinin önünde protesto eylemine başladığı da bildirildi.
Güney Kıbrıs Finans Bakanı Haris Georgiades dün gece, Cyprus Airways’in kariyerinin sona erdiğini açıkladı. Haris Georgiades, yaşanılanlardan eski hükümeti sorumlu tuttu.

2 milli havayolu da aynı kaderi paylaştı
Kıbrıs’ta 1974 yılında kurulan ve 1975 yılında uçuşlarına başlayan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) içine düştüğü ekonomik kriz nedeniyle 2010 yılında uçuşlarını durdurarak kapanmıştı. KTHY’nin kapanmasıyla birlikte yüzlerce çalışan mağdur olmuş, Kuzey Kıbrıs’ta günlerce eylem yapılmıştı. KTHY çalışanlarının sorunlarının çözümüne yönelik başlatılan çalışmalar geçen yılın son gününe kadar devam etmişti.
Faaliyetlerine 1947’de başlayan Kıbrıs Havayolları’nın (Cyprus Airways) dün akşam son uçuşunu Atina’dan Larnaka’ya gerçekleştirdiği belirtildi. Avrupa Komisyonu’nun, Güney Kıbrıs’ta şok etkisi yaratan kararı sonrası kapanacağına kesin gözüyle bakılan Kıbrıs Havayolları’nın çalışanlarının, haklarını aramak için eylem hazırlığına başladığı belirtildi. 

Son uçuş Atina’dan Larnaka’ya
Rum basınındaki haberlere göre, faaliyetlerine 1947’de başlayan Kıbrıs Havayolları’nın dün akşam son uçuşunu Atina’dan Larnaka’ya gerçekleştireceği belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, şirkete kilit vurulması yönünde acelece bir açıklama yapılmasına tepkilerin de olduğunu, çünkü Brüksel’in kararının herhangi bir etkisi olmaksızın zaman fırsatı tanıdığını aktaran gazete, öncelikle 104 milyon Euro’dan ne kadarının yasadışı olarak değerlendirildiğinin saptanması için kararın incelenmesi gerektiği yönünde hukuki tavsiyelerin yapıldığını belirtti. 
Simerini gazetesi ise “Kıbrıs Havayolları Kelimenin Tam Anlamıyla Havaya” başlığıyla verdiği haberinde, Kıbrıs Havayolları’ndan bir yetkilinin, şirketin devletten aldığı destekleri iade etmesinin istenmesi durumunda bunu yapamayacaklarını ve o zaman da şirketi kapamaları gerekeceğini söylediğini aktardı. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474