banner564

Dağ başı değil Lefke ormanı

Yaşar Ocak’ın adamları, Hasan Hüseyin Dokumacı’dan 40 bin dolar alacaklı oldukları gerekçesiyle, yeğeni Esat Günnaz’ı kaçırıp, dövdükten sonra; silahla tehdit ederek Land Rover marka aracına el koydular

Dağ başı değil Lefke ormanı
banner598
Çiğdem AYDIN
Yaşar Ocak’ın adamları, Hasan Hüseyin Dokumacı’dan 40 bin dolar alacaklı oldukları gerekçesiyle, yeğeni Esat Günnaz’ı kaçırıp, dövdükten sonra; silahla tehdit ederek Land Rover marka aracına el koydular. Kavga, darp, tehdit, yaralama başta olmak üzere birçok suçtan sabıkası olan Yaşar Ocak’ın adı yine adam kaçırma, darp, tehdit olayına karıştı. Hasan Hüseyin Dokumacı’dan 40 Bin Dolar alacağı olduğu öne sürülen Yaşar Ocak’ın, adamları ve yakınları olan Hasan Öksüz, Ali Ocak ve Ömer Ocak’a, Dokumacı’nın yeğenini kaçırıp darp etmeleri ve tehditle alacağına karşılık pahalı araçları ele geçirmeleri yönünde talimat verdiği belirtildi. Talimat üzerine harekete geçen Hasan Öksüz, Ali Ocak ve Ömer Ocak’ın,12 Ağustos tarihinde Dokumacı’nın yeğeni Esat Günnaz’ı kaçırdıkları, darp ettikleri, ölümle tehdit ettikleri açıklandı. Tehdit edilen Günnaz’ın zanlıların isteği üzerine eniştesine ait Land Rover marka aracı evrakları ile birlikte zanlılara teslim ettiği ortaya çıkarken, olaydan sonra sessiz kalan Günnaz’ın önceki gün polise giderek şikâyetçi olduğu belirtildi. 

Issız bir ormana götürdüler…
Şikâyet üzerine gözaltına alınan Yaşar Ocak, Hasan Öksüz, Ali Ocak ve Ömer Ocak dün tutuklama talebi ile Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.
İddialara göre, zanlı Hasan Öksüz, Ali Ocak ve Ömer Ocak, Yaşar Ocak’ın talimatı ile 12 Ağustos tarihinde saat 12.30 sıralarında Lefke Avrupa Üniversitesi yolu üzerinde Esat Günnaz’ı zorla araçlarına bindirip kaçırdı. Lefke’den kaçırılan Esat Günnaz,  Bademliköy-Lefke arasında ıssız bir ormana götürüldü. Üç zanlı burada kaçırdıkları Günnaz’ı ciddi şekilde darp etti ve polise gitmemesi için silahla ölüm tehdidinde bulundu. 

Ölümle tehdit ettiler…
Ciddi şekilde darp edilen ve ölümle tehdit edilen Esat Günnaz, zanlılar tarafından alıkoyulduğu yerden serbest bırakıldı. Ölümle tehdit edilen Esat Günnaz , 13 Ağustos tarihinde LT 742 plakalı Land Rover marka aracı evrakları ile birlikte Hasan Öksüz, Ali Ocak ve Ömer Ocak’a teslim etti.
Meydana gelen olayın ardından sessiz kalıp polise gitmeyen Günnaz, önceki gün sessizliğini bozarak polise giderek şikâyetçi oldu. 

“Enişteni ikna et…”
Polise verdiği ifadede kaçırıldığını, darp edildiğini ve ölüm tehdidi aldığını öne süren Günnaz’ın,  zanlıların kendisini“ Enişteni araçları verme konusunda ikna et. Polise gitme, senin için çok kötü olur” şeklinde tehdit ettikten sonra darp edip Lefke Avrupa Üniversitesi yolu üzerine getirip attıklarını öne sürdüğü açıklandı.

3 gün tutuklu
Günnaz’ın şikâyeti üzerine zanlılar Yaşar Ocak,  Hasan Öksüz, Ali Ocak ve Ömer Ocak gözaltına alınarak dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.
Mahkeme haklarında “silahlı soygun”, “kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarruf”, “kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarruf”, “zorla alıkoyma”, “Çalmak kastı ile mal talebi”, “Şiddet tehdidi”, “Ciddi darp” ve “korkutmak amacı ile “silah taşımak “suçlarından soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473