banner564

Daha etkili olmalı

Turizmin önemini vurgulamak amacıyla Bellepais Manastırı’nda etkinlik düzenlendi

Daha etkili olmalı
banner598
Melin DOBRAN
   Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) turizmin önemini vurgulamak ve ilgili tüm kesimlerin dikkatini çekmek amacıyla dün Bellapais Manastırı’nda “Ya siz farkında mısınız?” sloganıyla bir etkinlik düzenledi.
   Etkinliğe Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, KTOB Başkanı Hüseyin Aktığ, otel işletmecileri ve sektörün diğer ilgili kesimlerinden temsilciler katıldı.
   Gençlerin dans gösterileriyle renklenen etkinlikte, turizmin önemini vurgulayan pankartların taşındığı dikkat çekti. Bunun güzel bir organizasyon olduğunu vurgulayan katılımcılar “önemli olan bu tür etkinlikleri artırmak ve daha geniş kesimlere yaymak, herkesin dikkatini çekmektir”dedi.
   Turizm bakanı Faiz Sucuoğlu ise, otellerda daha çok yerli malı kullanılmasını isterken, bunların kaliteli olmasının önemine dikkat çekti. Sucuoğlu şöyle dedi:

Yerli malı kullanılmalı
   “Biz de ürettiğimiz kaliteli malların otellerde bir şekilde kullanılmasını amaçlıyoruz. O seviyeye geldik mi, bana göre daha ihtiyacımız var Bu iş arz ve talep işidir. Otellerin talep edebilmesi için kaliteyi belli bir çitanın üzerine getirmemiz gerekmektedir. Bu konuda üreticilere büyük görev düşmektedir. Üreticiler bir tarafta, otel ve turizm sektörü bir tarafta. Eğer ikisinin de bu sorumluluğu gerektiği gibi omuzlarında taşıyabilme niyetleri varsa bu % 14, % 40’a kadar çıkabilir. Bu şekilde girişimler büyük bir artı getirir. 
   Eksiğimiz organizasyonsuzluk ve farkındalığı yaratamama. Turizm, Turizm bakanlığıyla ya da otellerle, rehberlerle olacak bir iş değil. 7’den 77’ye herkesin sorumluluğu taşıması gereken bir sektördür. Turistleri istediğiniz kadar otelde, ulaşımda ve yemeklerde memnun edin, turist dışarıya çıkıp bir yerleri ziyarete gider ve bir çevre kirliliği görürse, sizin bütün yaptıklarınızı sıfırla çarpar ve sonuç sıfır olur. O farkındalığı herkesin hissetmesi gerekir. Bizim en büyük hedeflerimizden birisi budur. Halka turizmi tartıştırtmak. Turizmi eleştirsinler ve desteklesinler.”

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473