banner564

Davalarını içeride bekleyecek

Sahte kimlikle ülkeye giriş yapan, Laguna market soygunu ile ilgisi olduğu iddia edilen Savaş Boybay, tüm itirazlarına rağmen cezaevine gönderildi

Davalarını içeride bekleyecek
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da “Laguna” isimli markette 12 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen sirkat olayı ile ilgili meselenin son zanlısı Savaş Boybay dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, zanlının sahte TC nüfus cüzdanı ile Gazimağusa Limanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığını ve 12 Şubat 2015 tarihinde Laguna markette gerçekleştirilen sirkat olayı ile ilgili mehtaldar olduğunu söyledi. 
Zanlının 2014 yılının Haziran ayında ev açma ve sirkat suçu nedeni ile 12 ay hapse mahkum olduğunu belirten Karagil, zanlının bu cezaya bağlı olarak ihraç edildiğini, ancak bu kez sahte kimlik ile KKTC’ye giriş yaptığını ifade etti.  
Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Karagil, KKTC ile hiçbir bağlantısı olmayan ve daha önce ihraç edilen zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Cezaevine gitmek istemedi
Mahkemede söz alan zanlı Savaş Boybay, sahte kimlik ile giriş yaptığını kabul ederken sirkat ile ilgili suçlamayı reddetti. Ailesinin KKTC’de olduğunu iddia eden Boybay, cezaevi talebine itiraz etti. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473