banner564

Yarış resmiyet kazandı

19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 7 aday dün başvurularını yaptı

Yarış resmiyet kazandı
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyenler, resmi başvurularını dün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK)  yaptı. 
Yapılan resmi başvurular sonucunda YSK, 19 Nisan Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için başvuran 7 adayı geçici olarak ilan etti.
YSK’nın 9 numaralı duyurusuna göre Mustafa Akıncı (Bağımsız); Arif Salih Kırdağ (Bağımsız); Mustafa Ulaş (Bağımsız); Mustafa Onurer (Kıbrıs Sosyalist Partisi); Kudret Özersay (Bağımsız); Sibel Siber (Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler) ve Derviş Eroğlu (Bağımsız) cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday oldu. İlan edilen adaylara her türlü yasal itiraz, bugün ve yarın saat 08.00’den 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na yapılabilecek.
Seçim takvimine göre, gerekli incelemenin ardından kesinleşecek adaylar 23 Mart’ta ilan edilecek. 







Eroğlu: Nihai noktayı 
koymak için adayım

Derviş Eroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) aralarında eşi Meral Eroğlu, Başbakan Yardımcısı ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DP-UG'li bakanlar, UBP ve DP-UG’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalık bir grupla giderek adaylık başvurusunu yaptı.
Eroğlu, YSK’dan çıkışta basına yaptığı açıklamada, kendisine destek veren UBP ile DP-UG’nin yansıra kendisine destek veren partili-partisiz herkese teşekkür etti.
5 yıllık görevi süresince iki farklı Rum liderle müzakere yapmış olduğunu anımsatan Eroğlu, ortak metin bile imzalamış olmalarına rağmen, üçüncü aşamaya geçilecekken Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in masadan kalkmasıyla müzakerelerin yarım kaldığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorununa bir anlaşmayla nihai nokta koyma amacıyla aday olduğunu belirterek, “Neticede bir seçim vardır ve halkımız takdirini sandığa yansıtacaktır. Amacımız halkımızın büyük çoğunluğunun desteğiyle bu seçimi birinci turda bitirmektir, gördüğüm kadarıyla bu imkan vardır” dedi.






Siber: Güzel bir seçim 
olmasını diliyoruz

CTP-BG’nin Adayı Sibel Siber, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Maliye Bakanı Zeren Mungan, bazı milletvekilleri, CTP-BG örgüt temsilcileri, eşi Rıfat Siber ve CTP-BG bayrakları ile balonlar taşıyan kalabalık bir sempatizan grubuyla birlikte, alkışlar arasında gelen Siber'in adaylık başvuru belgelerini Başbakan Özkan Yorgancıoğlu YSK Genel Sekreteri Neşe Başkan’a verdi.
Sibel Siber, başvurusunun ardından basına yaptığı kısa açıklamada, “Halk için hayırlısı olsun. Bize yaraşır, demokratik güzel bir seçim olmasını diliyoruz” dedi.

Siber'in mal beyanı açıklandı
CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, dün yaptığı adaylık resmi başvurusunun ardından mal beyanında bulundu. 
Sibel Siber, kendisine ve ailesine ait taşınır ve taşınmaz malları açıkladı. 
Açıklama şöyle: 
“Mal beyanı: Dr. Sibel Siber’e ait Taşınır ve Taşınmaz Mallar: Anne ve Babadan olan bağışlar:
Lefkoşa’da bir arsa (anneden bağış), Hamitköy’de 21 dönüm 2 evlek tarlanın ¼hissesi (babadan bağış), Ozanköy’de bir dükkan (babadan bağış), Bahçeşehir'de 120 m2 daire (babadan bağış), özel bir şirkette 0.01 hisse (babadan bağış).
Edinilen Mülk: Girne’de 2, Gönyeli’de 1, Dikmen’de 1 arsa; Karaoğlanoğlu’nda 170m2 ev, 2009 model BMW1 salon araç. 
Dr. Rifat Siber’e ait Taşınır ve Taşınmaz Mallar: Anne ve Babadan olan bağışlar: 
Ortaköy’de 3 arsa (anneden bağış), Ortaköy’de 1 arsanın 2/3 hissesi (anneden bağış), Ortaköy’de 1 arsanın 1/3 hissesi (anneden bağış), Lefkoşa’da 25 dönüm tarlanın 1/3 hissesi (anneden bağış), Ortaköy’de 19 dönüm tarlanın 104/1482 hissesi (anneden bağış), Lefkoşa’da 1 dükkan ve 1 apartman dairesi(anneden bağış), Lefkoşa’da bir hane evin ½ hissesi (babadan bağış), İnönü 5 dönüm tarla(babadan bağış).
Edinilen Mülk:
Bağlıköy 23 dönüm tarlanın 1/3 hissesi, Gönyeli’de 1 arsa, Zeytinlik’te 5 dönüm tarlanın 3/8 hissesi, Karaman’da 4 dönüm 2 evlek tarlanın ½ hissesi, Lefkoşa 5 dönüm tarlanın ½ hissesi, Dağyolu’nda 70 dönüm tarlanın ½ hissesi. 2000 model BMW3 serisi salon araç ve 2006 model Nissan Navara çift kabin araç.
Dr. Siber Sibel ve Dr. Rifat Siber adına ortak mülkiyet:
Pınarbaşı’nda 13 dönüm tarla, Beylerbeyi’nde 10 dönüm tarlanın ¾ hissesi, Karşıyaka’da 9 dönüm tarla, Hamitköy’de 2 dönüm tarla. Banka ortak hesabında 40.000 stg ve 100.000 TL
Çocuklarına ait taşınır ve taşınmaz mal beyanı:
Sümer Siber: 2006 model Mercedes A serisi salon araç. Aysel Siber: Mülkiyet yok.”





Akıncı: Halktan gelen 
sese kulak verdim

Mustafa Akıncı, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) aralarında eşi Meral Akıncı, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, TDP Milletvekilleri Mehmet Çakıcı, Zeki Çeler ve Hüseyin Angolemli ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da bulunduğu kalabalık bir grupla birlikte adaylık başvurusunu yaptı.
Akıncı, YSK’dan çıkışta basına yaptığı açıklamada, “Yeni bir beyaz sayfa açılması için ne düşündüğümüzü ve bunları nasıl gerçekleştireceğimizi anlatıyoruz. Artık iş resmiyete döndü. Bugün resmen bu yeni beyaz sayfanın açılmasına giden süreçte adayız. Artık bugün adaylık kesinleşti” dedi.
Mustafa Akıncı, halkın mesajı ve istekliliğiyle, halktan gelen sese kulak vererek bu yolculuğa çıktığına vurgu yaparak, yine halkın kararıyla “beyaz sayfayı” açacağına inanıp güvendiğini belirtti ve bu özgüven içinde bu başvuruyu gerçekleştirdiğini söyledi.





Özersay: Değişimi 
birlikte başaracağız

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) eşi Aliye Ummanel ve kalabalık bir grupla alkışlar arasında gelen Kudret Özersay, başvuru belgelerini saat 10.45’te YSK Genel Sekreteri Neşe Başkan’a verdi.
Kudret Özersay, başvuru yapmasının ardından basına açıklama yaparak, “Bu seçim yeni ile denenmişler arasında bir seçim olacak” dedi.
Konuşması sürekli alkışlarla kesilen Özersay, “ Bu seçim 20’nci yüzyıl siyaseti ile 21’inci yüzyıl siyaseti arasında bir seçim olacak. Dünya artık değişti. Yeni bir nesil yetişti. Bu yeni nesil bu görevleri artık devralacak” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Türk halkının bu gerçek değişimi gerçekleştireceğine samimi olarak inandığını belirten Özersay şöyle konuştu:
“Değişimi toplum olarak hep birlikte başaracağız …Yanımda bir partinin olmasındansa, yanımda halkın olmasını tercih ederim.”






Onurer, Ulaş ve Kırdağ 
başvuruda bulundu

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer ile bağımsız adaylar Arif Salih Kırdağ ve Mustafa Ulaş adaylık başvurusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı adayları resmi adaylık başvurusunu Lefkoşa'da Mahkemeler binasında Yüksek Seçim Kuruluna yaptı. Başvuruları YSK Genel Sekreteri Neşe Başkan teslim aldı.
KSP adayı Mustafa Onurer, resmi adaylık başvurusunun ardından basına yaptığı açıklamada, ülkenin bütün kalelerinin fethedildiğini, yetkililerin hiçbir kuruma müdahale edemediğini ileri sürdü.
Bağımsız aday Mustafa Ulaş da, seçimi kazanma iddiasında olmadığını ancak fikir ve düşünceleri konusunda iddialı olduğunu söyledi.
Bağımsız aday Arif Salih Kırdağ da, adaylığıyla “topu penaltı noktasına diktiğini" belirterek, halktan "penaltıyı gole çevirmesini" istedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473