banner564

Davut ‘Zengin’ olacaktı

Aracında toplam değeri 177 bin TL olan 24 parça eski eser ele geçirilen sanığa mahkeme 6 ay hapis cezası verdi

Davut ‘Zengin’ olacaktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 2016 yılı Şubat ayı içerisinde düzenlenen operasyon sonucu, aracında toplam değeri 177 bin 500 TL olan 24 parça eski eser ele geçirilen Davut Zengin, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti tarafından, dün suçlu bulunarak 6 ay hapse mahkûm edildi. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti adına kararı açıklayan Başkan Fadıl Aksun, konu suçları işleye şahısların, kültürel mirasımızı yavaş yavaş yok ettiklerine vurgu yaparak, bu suçları işleyen kişilere karşı mahkemelerin hoşgörülü davranamayacağını dile getirdi.
Tarihi eserlerin, geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturan kültürel bir miras olduğunu vurgulayan Aksun, kültürel mirasımızı yok eden bu tür suçlar yüzünden kayıp ve zararların da yüksek boyutlara ulaştığını söyledi. 

Caydırıcı ceza verilmeli
Bu tür suçları işleyen kişilere karşı kamu yararını ön planda tutarak, etkin ve caydırıcı cezalar kapsamında verilebilecek en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı türden bir ceza olduğunu belirten Aksun, bu suçlara öngörülen cezalardan da anlaşılacağı üzere, bu tür suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu bildirdi.

Satma niyeti vardı
Huzurlarındaki meselede, tasarruf edilen eski eserlerin değerini 177 bin 500 TL gibi külliyatlı bir miktar olduğunu ve sanığın konu eserleri, masumane bir niyet için değil, satma niyeti ile tasarruf ettiğini belirten Aksun, bu hususların ağırlaştırıcı faktörler olduğunu söyledi. Sanığın benzer sabıkasının olmamasını ve suçunu erken kabul ederek adaletin tecellisine katkıda bulunmasını da sanık lehine değerlendirdiklerini anlatan Aksun, sanığı 6 Ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474