banner564

Dayanışma mesajı verildi

Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Tatar ve bazı parti liderleri halkın bayramını kutladı

Dayanışma mesajı verildi
banner598

   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar, bazı parti liderleri ve komutanlar dün halkın bayram tebriklerini kabul etti.

   Bayram dolayısı ile Merkezi Cezaevi’nde açık görüşe izin verilirken, tutuklular, aileleri ile hasret giderme fırsatı buldu. Bayram dolayısıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı da Cumhurbaşkanlığı’nda halkla bayramlaştı.
   Bayram dolayısı ile Merkezi Cezaevi’nde açık görüşe izin verilirken tutuklu yakınları cezaevine akın etti. Ziyaretler, Merkezi Cezaevi tarafından önceden belirlenen program doğrultusunda 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.
   Cezaevindeki yakınlarını görmeye gelenler yiyecek ve içecek getirmeyi de ihmal etmedi. Mahkûmlar, ailesi ve çocukları ile özlem gidererek doyasıya konuşma fırsatı buldu.
   Ramazan Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı da Cumhurbaşkanlığı’nda halkla bayramlaştı.
   Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da başlayan bayramlaşmaya Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, milletvekilleri, askeri erkan, dernek kurum kuruluş yetkilileri katıldı.
   Bayramlaşma sonrası konuklara Cumhurbaşkanlığı bahçesinde resepsiyon verildi.
Ramazan Bayramı münasebetiyle saat 11.30’da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve eşinin katılımıyla, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı Askeri Gazinosu’nda bayramlaşma töreni yapıldı.

Hala Sultan ziyareti yarın
Ramazan Bayramı nedeniyle Bayramın 3. günü olan Perşembe günü, normal zamanlarda geçişlerine izin verilmeyen KKTC ve Türkiye vatandaşlarından bin kişinin katılımıyla Hala Sultan Tekkesi’ne ziyaret düzenleniyor.
Din İşler Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyarete katılmak için 18 yaş şartı aranıyor ancak velisi beraberinde olmak kaydıyla 10 yaş üstü gençler de ziyarete katılabilecek. Ziyaretçilerin, ziyaret günü yanlarında kimlik kartlarını bulundurmaları ve muhaceret giriş-çıkış sorunu olmaması gerekiyor.

Polis uyardı
Bu arada, Polis Genel Müdürlüğü de Ramazan Bayramı mesajı yayımladı.  Mesajda, “hayatımızda önemli bir yeri bulunan dini bayramlar, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı müstesna günlerden biridir. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının, sorunların çözümünde de etkili olacağını hiçbir zaman unutmamalıyız” denildi.
Polis Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı’nda vatandaşların şikâyetlerini ve yardım taleplerini değerlendirmek için “155 Polis İmdat, 199 İtfaiye, 156 Alo Narkotik” ve diğer telefon hatlarının kesintisiz 24 saat halkın hizmetinde olacağını bildirdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

SAHTEKAR TEBESSÜMLER.........ASLINDA DÜŞMANLAR AMA ELE GÜNE KARŞI ARTİSLİK......BİR DE MAKAM ŞIMARIKLIĞI..SONRADA GÖRMELER !!!!

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ŞERLİDOĞAN, SİZİ POMPALADI TATAR VE KUTİ.....KUTİ'DEN HİÇ SES YOK.....

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473