banner564

“Değişimin adresi olduk”

Tüzük Kurultayından konuşan Özyiğit, toplum tarafından benimsenen, onay gören güçlü bir siyasi yapı konumunda olduklarını ifade etti

“Değişimin adresi olduk”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Tüzük Kurultayı dün yapıldı. Genel Başkan Cemal Özyiğit, TDP’nin gerçek anlamda değişim ve dönüşümün adresi olduğunu vurguladı.
Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de ‘hep birlikte; yeniden, daha yeniye’ sloganı adı altında yapılan kurultay, saygı duruşuyla başladı.
Kurultayda divan başkanlığına oy birliğiyle Hüseyin Angolemli, yardımcılığına ise Sinem Görüş seçildi.
Kurultay daha sonra TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in konuşmasıyla devam etti.
Ardından parti tüzüğünde yapılacak değişiklik önerilerinin üyelerce görüşülüp oylanmasına geçildi. 
Tüzük kurultayına, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Suphi Hüdaoğlu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, TDP Milletvekilleri Hüseyin Angolemli, Mehmet Çakıcı, Zeki Çeler ile parti üyeleri katıldı.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) ile Barış ve Demokrasi Hareketi’nin (BDH) birleşmesiyle oluşan Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) toplumcu düşünce, ilerici, tutarlı duruş ve gerçekçi öngörülerle halk iktidarını hedeflediğini ifade etti. Özyiğit, partinin izlediği politikaların bugün toplum tarafından benimsenen ve onay gören güçlü bir siyası yapı konumunda olduğunu vurguladı.
Yerel seçimlerdeki başarının ardından toplumun değişim iradesine gerçek anlamda yanıt vereceğine inandıkları eski parti başkanları Mustafa Akıncı’yı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekledikrini ifade eden Özyiğit, Akıncı ile Harmancı’nın seçilmesinin; geleneklerinin oluşturduğu politikaların geniş bir tabandan onay görmesinin açık göstergesi olduğunu söyledi.

 Erken seçim kaçınılmaz…
Son yapılan iki seçimde toplumun meclisin mevcut yapısına güvenmediğini gösterdiğini ileri süren Özyiğit, bu durumda halkın iradesinin yeniden önce Meclis’e, sonra da Hükümete yansımasının kaçınılmaz olduğuna işaret ederek; “Erken seçim olmazsa olmazdır” dedi.

TDP’nin hükümet şartı…
Özyiğit, TDP’nin, halkın iradesi ile Meclis yapısı yeniden şekillenmeden oluşturulacak bir “İcraat Hükümeti”nde yer almayacağını ancak erken seçim tarihinin belirlendiği, Seçim ve Halkoylaması Yasası, ‘Göç Yasası’nın kaldırılması gibi temel bazı yasaların geçirilerek ülkeyi salimen seçime götürecek bir “Seçim Hükümetinde” yer almayı tartışmaya hazır olduğunu açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473