banner564

Demir: Bölge için kazanç

Yaz sezonuna yüzde 80 doluluk oranı ile başladıklarını söyleyen Salamis Hotel yöneticileri, bu durumun Yeniboğaziçi esnafına da katkısı olduğunu belirtti

Demir: Bölge için kazanç
banner598
Pelin YÜKSELAY

Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi bölgesinde bulunan Salamis Bay Conti Resort Hotel, yaz sezonunun başı olmasına rağmen yüzde 80 doluluk oranına sahip. 
Salamis yöneticileri, otellerinin bu denli dolu olmasının hem ülke turizmi hem de bölge esnafı için bir artı olduğunu söyledi. Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir de bölgelerinde 5 yıldızlı bir otelin bulunmasını Yeniboğaziçi için bir kazanç olarak değerlendirdi.
Başta Türkiye olmak üzere her dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistleri ağırlayan Salamis yöneticileri, “KKTC çok güzel bir yer, bunu sadece biz değil konuklarımızda söylüyor. Onların ülkemizden memnun ayrılması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” dedi.
Yalçın: Avrupa pazarında yaşadığımız kaybı, iç pazarda giderdik
Gazetemize konuşan Salamis Bay Conti Resort Genel Müdürü Erçin Yalçın, sezona güzel başladıklarını belirterek, Avrupa destinasyonlarında yaşadıkları kayıpları, iç pazarda giderdiklerini belirtti. Yalçın, 517 oda kapasitesine sahip olduklarını belirterek, haziran ayının ilk haftalarında 410 odalarının dolu olduğunu kaydetti. Ramazana girdiğimiz bu günlerde çalışmalarını daha da artıracaklarını belirten Yalçın, bayramda da konuklarına güzel anlar yaşatacaklarını belirtti. Bayramdan sonra Avrupa pazarına da ağırlık vereceklerini dile getiren Yalçın, güzel bir yaz sezonunu geride bırakacaklarına inandıklarını belirtti. Konuşmasında Türkiye’de yaşayan vatandaşlara da seslenen Yalçın, “KKTC çok güzel bir yer, cennet adamıza herkesi bekliyoruz” dedi. 
“Kulüp Salamis’i tekrardan bünyemize kattık”
Oteldeki etkinliklerden de bahseden Yalçın, hemen hemen her hafta ünlü bir sanatçıyı ağırladıklarını belirterek, bunun yanı sıra çocuklara ve gençlere yönelik de ayrı organizasyonları bulunduğunu belirtti. Kulüp Salamis’i de tekrardan tesis bünyesine kattıklarını belirten Yalçın, haftada iki kere dünyanın en iyi DJ’lerini ağırladıklarını belirtti.
“Kış dönemini güzel geçirdik”
Kış döneminde de doluluk oranlarının iyi olduğunu belirten Yalçın, yüzde 50 doluluk oranının altına düşmediklerini dile getirdi. Kış aylarında Alman pazarı ve Slovenya pazarıyla çalıştıklarını dile getiren Yalçın, “Biz kış aylarını Salamis Bay Conti Resort Otel olarak güzel geçirdiğimizi söyleyebilirim” dedi.
“En büyük sıkıntı istihdam”
Sektör olarak yaşadıkları sıkıntıları da sorduğumuz Yalçın, özellikle istihdam konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. Özellikle kalifiye eleman bulma noktasında sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Yalçın, “Dünyada en çok üniversite mezunu olan ülkelerden biri KKTC ancak yanlış yönlendirmelerden dolayı turizmi pek seçmiyorlar. Biz de bu açıklarımızı maalesef Türkiye’den kapatmak zorunda kalıyoruz” dedi. Yalçın, gençlere turizm bölümünü okumaları için çağrıda da bulundu. Salamis Bay Conti Resort Genel Müdürü Erçin Yalçın, bölgenin belediye başkanı Katip Demir’le uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, eksikliklerini çoğu zaman Başkan vasıtası ile giderdiklerini söyledi.
Çabuk: Sezon güzel başladı
Salamis Bay Conti Resort Yiyecek, İçecek Müdürü Şekip Çabuk da, yaz sezonu ile ilgili güzel beklentileri bulunduğunu belirterek, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için çalıştıklarını belirtti. Tesislerinin büyüklüğüne dikkat çeken Çabuk, sezonun çok iyi başladığını belirterek, “Salam Bay Conti Resort Otel olarak misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.
Özdemir: Müşterilerin huzurlu olması önemli
Salamis Bay Conti Resort Güvenlik Müdürü Mustafa Özdemir de, gelen tüm misafirlerine rahat bir konaklama imkanı sunmaya çalıştıklarını belirterek, misafirlerinin her türlü güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Özdemir önemli olanın misafirlerinin huzurlu bir tatil geçirmeleri olduğunu belirterek, bunu da başardıklarını sözlerine ekledi.
Demir: Turizm Bakanlığı destek vermiyor
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir de belediye sınırlarının içerisinde beş yıldızlı bir otel bulunmasının bölge için iyi bir kazanç olduğunu belirterek, “Bizim otelle olan ilişkilerimiz çok iyi ve çok üst düzeydedir” dedi. Var olan eksiklikleri Turizm Bakanlığı’na bildirdiklerini belirten Demir, hükümetin turizm açısından bölgeye yeterli desteği vermediğini kaydetti. Bölgede çok acil olarak yat limanına ihtiyaçları olduğunu belirten Demir, Otel çevresindeki atıl vaziyette olan diğer turizm tesislerinin de faaliyete geçirilmesini istedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473