banner564

Denetim devam ediyor

Bakan Çavuşoğlu, TÜK’ün son iki yılda büyük zarara uğratıldığını açıkladı

Denetim devam ediyor
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “son 2 yıl çok büyük zarara uğratılan Toprak Ürünleri Kurumu'nun içinde bulunduğu borç batağının, 2008’de ithal edilen mısır ve yemlik arpanın satışından elde edilen gelirin geçmiş borçların kapatılması için kullanılmasıyla başladığını” belirtti.
Maliye Bakanlığı’na bağlı Teftiş Kurulu tarafından TÜK’te yapılan denetimlerin en geç 1 ay içerisinde tamamlanacağını kaydeden Çavuşoğlu, “Denetim raporu neticesi ivedilikle şeffaflık adına kamuoyu ile paylaşılacak ve herhangi bir usulsüzlüğün bulunması halinde sorumlular eğer varsa yargıya havale edilecektir” dedi.
Çavuşoğlu, kurumun, bilançolarına dayanarak 2009’u zararla; 2010, 2011 ve 2012’yi karla; 2013, 2014 ve 2015’i ise zararla kapattığını belirtti. Çavuşoğlu, “Sayın Erkut Şahali tarafından yapılmış olan iddiaların gerçekten hangi kaynağa dayandırılarak yapıldığını merak etmekteyiz. Bir defa Kurum Bilançoları Toprak Ürünleri Kurumu’nun finansal yapısını gösteren tek gerçek kaynaktır” şeklinde devam etti.
Kurumun son 2 yılda çok büyük bir zarara uğratıldığını ve bu bilançoların resmi makamlarda bulunduğunu kaydeden Çavuşoğlu, 2015 yılıyla ilgili teftişler neticesinde hesapların tutmadığını ve Mali Teftiş Kurulu’nun tüm hesapları nerdeyse baştan yaparak, yeni bir bilanço hazırlamaya başladığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474