banner564

Karapaşaoğlu  serbest  kaldı 

Askeri Yargıtay,  vicdani retle ilgili davada hapis cezasını 3 güne düşürdü

Karapaşaoğlu  serbest  kaldı 
banner598

 Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Yarıgatayı, vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu'nun 20 günlük hapis cezasını 3 güne düşürdü. Karapaşaoğlu işlemlerin tamamlanmasının ardından dün serbest bırakıldı.

Güvenlik Kuvvetleri Komomutanlığı Yargıtay’ında yer alan istinaf davasının kararı, dün Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Yargıtay Başkanı Mehmet Türker tarafından okundu. 
Türker, askeri mahkemenin verdiği para cezasının fahiş olmadığını ve ödeme süresinin de yeterli olduğunu, bu karara Yargıtay’ın müdahale edecek bir gerekçesinin olmadığını, ancak 20 günlük hapis kararının istinafta belirtilen savunmalar dikkate alındığında fahiş olduğunu belirtti ve sürenin 3 güne düşürülmesine karar verdiklerini söyledi. 

20 gün hapislik fahiş
Türker, vicdani ret hakkının AHİM kararlarında yer alması ve Mecliste vicdani reddi benimseyen yasa çalışması yapılacak olması dikkate alınarak 20 günlük hapis cezasının fahiş olduğuna,  bu gerekçelerin hafifletici neden olduğuna karar verdiklerini belirtti.

Kanatlı: Mutluyuz 
Kararın açıklanmasının ardından açıklama yapan Kıbrıs'ta Vicdani Ret İnisiyatifi Aktivisti Murat Kanatlı, askeri yargıtayda vicdani retçiler için önemli bir karar verildiğini belirterek, "mutluyuz ama gerçek ortada duruyor yasa bir an önce yasallaşmalı. Umarım yasa tasarısı mecliste görüşülür ve yasalaşır. Bu süreçte mücadeleye katkı koyan herkese teşekkür ederiz" dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474