banner564

4 bin lirayı götürdüler

3 kafadar bir olup ‘Temiz İş’ isimli büfenin kasasını temizledi

4 bin lirayı götürdüler
banner598

  Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta “Temiz İş” isimli büfenin soyulması ile ilgili olarak bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, Mücahit Kaya, Fehim Özuğurlu ve Nermin Plevne isimli zanlılara ulaştı. 
   Mücahit Kaya’nın, kiraladığı bir araç ile olay sırasında bölgede olduğu ve “Mersinlik” isimli piknik alanına gittiği belirlendi. Mersinlik piknik alanında giden ekipler,  yaptıkları arama sonucunda büfeden çalınan çelik kasayı buldu. Soruşturmasını derinleştiren polis,  hırsızlık olayı ile ilgili büfenin eski çalışanı Nermin Plevne ile olaya karışan Fehim Özuğurlu’yu da tespit etti.
   Polis, zanlı Kaya’yı sabah saatlerinde, diğer iki zanlıyı ise öğleden sonra mahkemeye çıkararak haklarında tutukluluk talep etti.

Olay günü işten ayrılmış
   Adli Şube’de görevli polis memuru Vedat Bilginaylar, 7-8 Ocak tarihleri arasında “Temiz İş” isimli büfeye giren meçhul şahısların, içerisinde 2 bin 500 TL bulunan çelik kasa ile büfe sahibine ait olan araç içerisinden Bin 500 TL bulunan para kasasını çaldıklarını söyledi. 
   Yapılan soruşturma sonucu Mücahit Kaya’nın olay günü kiralık bir araç ile bölgede olduğunun ve çelik kasayı büfeden çaldığının, sonra bölgede bulunan ve çamlık olarak bilinen park alanına gittiğinin belirlendiğini söyledi. 
   Bilginaylar,  yapılan araç takip sistemi incelemesinde, zanlının Mersinlik isimli piknik alanına gittiğinin belirlendiğini ve büfeden çalınan çelik kasanın bu alanda bulunduğunu açıkladı.
Polis, Mücahit Kaya’nın, olay gecesi Fehim Özuğurlu ve Nermin Plevne’nin bulunduğu apartmana gittiğini ve zanlılar ile birlikte olay yeri yakınlarında bulunan çamlık alanına geldiklerinin tespit edildiğini söyledi.
   Zanlılardan Nermin Pervane’nin, söz konusu büfede çalıştığının ve hırsızlık olayının yaşandığı gün işten ayrıldığının belirlendiğini kaydeden Bilginaylar, zanlı Kaya’nın 7 gün, diğer zanlılar Fehim Özuğurlu ile Nermin Plevne’nin ise 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474