banner564

50 yıl kaybedildi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Kıbrıs sorununun Rum tarafının siyasi gücü paylaşmamasından kaynaklandığına vurgu yaptı

50 yıl kaybedildi
banner598

 Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kıbrıs sorununun Rum tarafının siyasi gücü paylaşmaya yanaşmamasından kaynaklandığını her ortamda bunu dile getirdiklerini belirtti. Aksoy, “Önümüzdeki elli yılı sadece konuşarak kaybetmek istemiyoruz" dedi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kıbrıs konusundaki gelişmeleri de değerlendiren Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kapsamda Dışişleri Bakanımız, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Amerikalı yetkili (Jane Holl) Lute'yi iki kez kabul etti. Sayın Bakanımız kendisiyle 'Kıbrıs meselesinin ancak adadaki mevcut gerçekleri temel alan ve buna uygun hedefler içeren bir çözümle başarıya ulaşabileceğini' söyledi. Biz müzakerelere sadece konuşmak için başlamıyoruz. Önümüzdeki elli yılı sadece konuşarak kaybetmek istemiyoruz."

“Somut adımlar istiyoruz”
AB üyeliğinin Türkiye için stratejik hedef olarak sürdüğüne işaret eden Aksoy, "AB ile ilişkilerimizde bir 'kazan kazan ilişkisi' kurmak istiyoruz. İki tarafın da kazanacağı bir durum yaratmak istiyoruz. Önümüzde de bazı engeller var. Bunun da başında katılım müzakerelerinin engellenmesi yatıyor. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi konusunda somut adımlar atmasını istiyoruz." diye konuştu.
Aksoy, AB ile ilişkiler konusunda 2018 yılı boyunca, 26 Mart 2018'de Varna'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir AB zirvesi, 3 yıllık bir aradan sonra Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun Ankara ve Brüksel'de iki toplantı ve üç yıl aradan sonra Reform Eylem Grubu'nun iki kez toplantı gerçekleştirdiğine değindi.
Tüm bunların AB ile yeni bir angajmanı ortaya koyduğunu söyleyen Aksoy, Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleriyle bir diyalog ve normalleşme sürecinin yaşandığını, bunun da 2019'da devam etmesini öngördüklerini belirtti.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Kıbrıs sorununun Rum tarafının siyasi gücü paylaşmamasından kaynaklandığına vurgu yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473