banner564

Mutlu günler geride kaldı

22 bin 800 sahte Amerikan dolarından yargılanan Mutlu Töre’ye 3 yıl hapislik verildi

Mutlu günler geride kaldı
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa’da 9 Eylül 2015 tarihinde sahte dolar ile kumar oynarken yakalanan Mutlu Töre hakkındaki dava karara bağlandı. Bir casinoda 4 bin 100 sahte ABD Doları’nı tedavüle süren ve daha sonra 18 bin 700 sahte ABD Doları tasarruf ettiği anlaşılan Mutlu Töre, oy birliğiyle 3 yıl hapse mahkûm edildi.
   Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davanın kararında sahte para suçlarına hapis dışında başka bir ceza verilemeyeceği açıklandı.
   Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sahte banknot meselelerinin hemen hemen hepsine hapis cezası verilmesi gerektiğini söyledi. 
   Sağer, bunun ilk sebebinin sanığı cezalandırmak, ikinci sebebinin ileride benzer suçun tekrarlamasının önüne geçmek ve en önemli sebebin ise sahte banknot yoluyla kolay para kazanmayı düşünen kişilere bu riski almanın değmediğini göstermek olduğunu belirtti.
   Sağer, tüm bu hususları göz önünde bulundurduklarında sanık Mutlu Töre’ye hapislik cezası dışında bir ceza verilmesinin kamu menfaatine aykırılık teşkil edeceğini, işlenmiş olan suçların ciddiyeti ve vahameti ile örtüşmeyeceğini ifade etti.

3 yıl hapis cezası verildi
   Sanığın işlemiş olduğu suçun ülkemizde yaygın oluşunu, toplam 187 adet 100 ABD Doları sahte banknotları tasarruf etmesini ve bir kumarhanede tedavüle sürdüğü sahte banknotlarla oyun çipi almak suretiyle sahtekârlıkla para temin etmesini ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini söyleyen Sağer, sanığın son 10 yıl içerisinde sabıkasının bulunmayışını da hafifletici faktör olarak değerlendirdiklerini dile getirdi. 
   Sağer, sanık Mutlu Töre’yi 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474