banner564

“Derhal iptal edilmelidir”

Tahir Gökçebel, reform” adı altında hazırlanan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın kazanılmış hakları budadığını savundu

“Derhal iptal edilmelidir”
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel “reform” adı altında hazırlanan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın kazanılmış hakları budarken, verimlilik, şeffaflık, objektiflik, hesap verebilirlilik temel ilkelerden yoksun hazırlandığını savundu.
Geçiciliğin kaldırıldığının söylemesine rağmen sözleşmeli personel uygulamasının devam ettiğini kaydeden Gökçebel, kamu ve diğer alanlarda popülizm, partizanlıkla var olan yasaların çalışmadığını, buna karşın yeni yasa yapılarak kamunun reform edileceğinin söylendiğini ifade etti.
Gökçebel, yazılı açıklamasında, var olan yasaları çalıştırmayanların, yeni yasa ile de istenilen sonuca ulaşmayacağını belirterek, bu yasayı hazırlayanların iş birliği, ortak çalışmayı sağlamak yerine hiyerarşik ve siyasi anlayışları öne çıkardığını savundu.
Gökçebel, kamu reformundan en büyük beklentinin üçlü kararname sisteminin kaldırılması, müşavirliğin sona erdirilmesi ve kamuda siyasilerin denetiminin önüne geçilmesi olarak açıklanırken bir miktar üçlü kararname daraltılmasına olanak veren yeni yasanın, kamu tecrübesi olmayanların dışarıdan atanmasını teşvik ederek kamuyu daha da verimsizleştireceğini ve partizanlaştıracağını iddia etti.
Gökçebel, KTOEÖS olarak tam demokratik, katılımcılık ve birlikte hazırlanacak iyileştirmelere destek vereceklerini; gizli niyetlerle hak budanmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473