banner564

Ders alınmalı

Ağır vasıtaların kullanımına yasak olan Girne-Lefkoşa anayolunda belediyenin çöp kamyonu yanarak kül oldu, turizm kentine gidiş ve gelişler aksadı

Ders alınmalı
banner598
Ufuk ÇAĞA
   Geçmişte yaşanan birçok kaza nedeniyle ağır vasıtaların kullanımına yasaklanan Girne-Lefkoşa yolunda dün büyük bir tehlike atlatıldı. Yasağı dinlemeyen özel işletmelere ait ağır yük kamyonlarını aratmayan Girne Belediyesine ait çöp kamyonu saat 10.15’te ‘dar boğaz’ mevkiinde yanmaya başladı.
    Elektrik kablolarının alevlenmesinden kaynaklandığı belirtilen yangın nedeniyle çöp kamyonu kullanılamaz hale gelirken, o anda seyir halindeki diğer araçların sürücüleri korkulu anlar yaşadı.

İtfaiye ve polis seferber oldu
  Yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri seferber olurken, trafik polisi de yolu bir süreliğine kapatıp, güvenlik önlemi aldı. Belediyeye ait kamyondaki yangın söndürüldükten sonra itfaiye ekipleri uzunca bir süre yola akan yağ ve lastik atıklarını temizlemek için uğraştı.

Yasağa neden uyulmuyor?
   Yangın sırasında Girne-Lefkoşa anayolunda seyreden bazı araç sürücüleri, tepkilerini ortaya koyarak, bu yolun ağır araçların kullanımına yasak olduğunu anımsattı. Araç sürücüleri “geçmişte tüm ağır vasıtalar Girne dağyolunu kullanmaya mecbur edilmişlerdi. Şimdi bu uygulama değişti mi de haberimiz yok” diyerek, yetkililerin tavrını eleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473